EfB vil udfordre AGF’s favoritrolle i Aarhus

16. maj. 2017

I playoff-runder er det et succeskriterium at vinde sine hjemmekampe, og derfor står AGF med resultatet 0-0 bedst inden returopgøret mod Esbjerg fB for øjnene af formentlig over 10.000 tilskuere onsdag aften på Ceres Park i Aarhus.

Men EfB’s cheftræner, Lars Lungi Sørensen, har tænkt sig at rokke ved udgangspunktet og sender ikke sine spillere på banen for udelukkende at forsvare sig.

- Resultatet i Esbjerg gør AGF til favorit til at vinde sammenlagt. Jeg ser vore muligheder i at gøre noget og ikke bare acceptere, at modstanderne har en fordel. Vi skal ikke bare stå og parere. Det er andre omgivelser, hvilket gør det fedt at være fodboldspiller – og træner, men vi har ikke bare trænet forsvarsspil dagen før kampen. Vi vil gøre det, vi kan og dominerede store dele af den første kamp med, siger Lars Lungi Sørensen.

Han vil inden kampen gøre det klart for hver enkelt spiller, hvad han skal bidrage med, og kollektivt vil han opfordre holdet til at nyde at spille kampe, der er omgærdet af megen opmærksomhed og interesse. Det er sjovere at spille med om medaljer, men her står også meget på spil – måske endnu mere.

EfB må undvære to karantæneramte profiler, anfører Victor Pálsson og Jeppe Andersen, og dem ville Lars Lungi Sørensen gerne have haft til rådighed.

- Men når de ikke er der, har vi andre til at tage over, og vi får andre muligheder i vores spil, siger Lars Lungi Sørensen.

De to spillere med karantæner afløses i en 19-mandstrup af Mathias Kristensen og Budu Zivzivadze.

EfB spiller anden playoff-kamp i Alka Superliga mod AGF 17. maj kl. 18.00 på Ceres Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider