Agger og co. løb med det ene point

28. sep. 2014

Sejren og de tre point var for en stund indenfor rækkevidde. To scoringer indenfor et minut så for en stund ud til at sikre EfB sejren over Agger og co., men en sen udligning sendte det ene point til Brøndby.

Ganske som forudset så kom gæsterne fra Brøndby buldrende ud af starthullerne, så der var lagt i ovnen til et underholdende opgør foran et rekordstort publikum på Blue Water Arena.

Gæsternes Elbasan Rashani tegnede sig for opgørets første forsøg, men afslutningen voldte ikke Martin Dubravka de store problemer. Minuttet efter var EfB’s angrebsduo på spil, da Robin Söder var tæt på at finde Martin Pusic i feltet.

Lige ved og næsten var det også for Brøndbys Teemu Pukki, da han forsøgte sig med hovedet på Rashanis indlæg, så esbjergenserne slap med skrækken. Chancerne faldt løbende til begge hold, men tit var det lige ved og næsten, hvor den berømte sidste aflevering eller afslutning ikke lige sad i skabet.

En af de helt store af slagsen tilfaldt Robin Söder og Hans Henrik Andreasen. Söder brød igennem i feltet og forsøgte at finde en holdkammerart, men Lukas Hradecky i Brøndby-målet kom i vejen. Gæsternes keeper fik dog ikke ordentligt fat i bolden, så Hans Henrik Andreasen fik en gratis chance serveret, men EfB-anføreren nåede lige akkurat ikke frem til bolden.

 I den anden ende kom Teemu Pukki så tæt på, som man kan, uden at det lykkes. Brøndby-angriberen kom afsted på en omstilling, hvor han fik kæmpet sig fri fra Michael Jakobsen. De medrejste Brøndby-fans havde vel nærmest set bolden gå i mål, men til hjemmeholdets held tog afslutningen opstanderen.

Målene kom til gengæld efter pausen. Alle de 10.650 tilskuere var næppe kommet på plads, da Pukki lynede for gæsterne. Den finske Brøndby-angriber kom selv igennem, da han snød EfB-defensiven med et godt løb. Denne gang fejlede træfsikkerheden ikke, så Pukki satte bolden ind tæt på stolpen. Scoringen fik jublen og romerlysene til at bryde ud blandt de medrejsende Brøndby-fans.

Røgen havde ikke lagt sig, før EfB havde svaret igen. Ikke blot en gang, men to gange indenfor et minut. Hans Henrik Andreasen stod klar i feltet, hvor han med stort overblik headede Ryan Johnson Laursens indlæg ind ved fjerneste stolpe. Minuttet efter var det HH’s midtbanekollega, Magnus Lekven, der fandt vejen til netmaskerne. EfB-spillerne stod nærmest i kø for at trykke af, men det blev den svenske midtbanegeneral, der bankede til den fra distancen.

De hurtige modsvar satte for alvor gang i hjemmeholdet, der efterfølgende virkede til at være ovenpå. Både Michael Jakobsen og Hans Henrik Andreasen forsøgte sig med afslutninger fra feltet, men ingen af dem var indenfor rammen. Største mulighed tilfaldt Martin Pusic, der efter en omstilling. EfB-angriberen kunne have lukket kampen, men afslutningen gik forbi stolpen.

Når man ikke scorer på sine chancer, så ender det tit med, at modstanderne straffer en. Det var også, hvad der skete med 11 minutter tilbage. Indskiftede Holmbert Aron Fridjonsson tog et indlæg til sig og bankede bolden i mål til 2-2.

Den sene udligning betød, at begge hold skulle op og jagte sejren og de tre point. Niels Frederiksen smed derfor tre offensive spillere på banen, men det var ikke nok til at skabe den sejrsgivende scoring, så opgøret foran et sæsonrekordstort publikum endte uafgjort.

Af Lars Johansen

nyheder_divider