Så kom sejrens sødme til Esbjerg

14. sep. 2014

Så blev det EfB’s tur til at smage sejrens sødme. Og hvilken sejr det var! Robin Söder ikke bare scorede sit første superligamål, men det svenske angrebses nettede hele to gange i sin første optræden på Blue Water Arena.

Esbjergenserne lagde fra land med den energi og spillelyst, der skal til for at skabe flotte sejre i Superligaen. Første store chance kom også resolut som en følge deraf. Den offensive firkløver bestående af Jeppe Andersen, Jakob Ankersen, Robin Söder og Martin Pusic var efter godt 100 sekunders spil ved at komme frem til en kæmpe målchance, men en blokering i sidste øjeblik afværgede for gæsterne.

Det var lige ved og næsten flere gange i kampens indledning. Jakob Ankersen forsøgte sig med en lang tå på et indlæg på tværs af feltet, Hans Henrik Andreasen med et skud fra distancen og sidenhen chancer til både Martin Pusic og Robin Söder. Gæsterne viste også tænder, da de efter et kvarters spil havde tre store chancer indenfor et minut. Kun pragtredninger af Martin Dubravka gjorde, at esbjergenserne ikke kom bagud.

Der skulle gå 34 minutter, før de mange chancer gav fuld valuta for esbjergenserne. Der skulle også en hjælpende hånd til fra gæsternes målmand, Thomas Mikkelsen. Jakob Ankersens indadskruet hjørnespark havnede lige i hænderne på FCV-keeperen, der endte med at smide bolden lige ned for fødderne af Robin Söder, der takkede og smækkede bolden i mål, før den havde ramt jorden.

Etmålsføringen blev fordoblet kort før pausen. Igen dukkede Robin Söder op på det rigtige sted. Ryan Johnson Laursen lagde fra højre side et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Martin Pusic knaldede et kraftigt hovedstød af sted mod kassen. Mikkelsen fik reddet, men den hårde afslutning gav en giftig retur, som Robin Söder bankede i kassen.

Målnæsen hos de blåstribede værter forsvandt ikke i pausen. Syv minutter efter pausen tog Jeppe Andersen et flot løb med bolden på tværs af banen, inden han afleverede til Ryan Johnson Laursen, der endnu engang fandt Martin Pusic med et indlæg. Denne gang kunne Mikkelsen ikke forhindre Pusic i at sende bolden i nettet.

Modsvaret kom hurtigt fra vestsjællænderne. Michael Christensen og anfører Henrik Madsen tvang Martin Dubravka til at hive en flot dobbeltredning op, så gæsternes forsøg på en hurtig reducering udeblev. Med 20 minutter tilbage var det i stedet tæt på at blive til 4-0, men Jeppe Andersens forsøg tog overliggeren.

Efter kampens tredje esbjergensiske scoring blev kampens dobbelte målscorer klappet fra banen. Gæsterne havde sidenhen en god mulighed på en omstilling, men ubeslutsomhed i opspillet gjorde, at hjemmeholdets defensiv kunne komme tilbage og afværge den ellers gode mulighed. Bolden blev sidenhen spillet fornuftigt rundt i de blåstribede rækker, så den søde sejr blev kørt i hus.

Af Lars Johansen

nyheder_divider