Revanchen udeblev mod Randers

17. Apr. 2014

Revanchen udeblev, da EfB tog imod Randers. Trods to føringer lykkedes det ikke for esbjergenserne at snuppe de tre point mod gæsterne fra Randes.

EfB bød fra kampens indledning gæsterne fra Randers op til dans på den regnvåde bane. Hurtigt blev der lagt et godt pres på gæsternes mål, men de indledende forsøg endte med at blive til halve chancer eller afslutninger forbi målet. Største mulighed tilfaldt Jeppe Andersen, da han opsnappede den løse bold fra Jakob Ankersens duel med to modstandere. Andersen skulle få minutter senere blive noteret for kampens første oplæg.

I et forsøg på at presse gæsternes målmand fik Jeppe Andersen sikret hjemmeholdet et hjørnespark, som han selv tog sig af. Ved fjerneste stolpe fandt den unge midtbanespiller Michael Jakobsen, der med et flot hovedstød bragte esbjergenserne i front med sin første EfB-scoring.

Den tidlige scoring tvang gæsterne længere frem på banen. Selvom chancerne i første omgang udeblev, kom Randers bedre med i opgøret. Randers-anfører Christian Keller viste halvvejs i første halvleg, at det ikke kun var hjemmeholdet, der kunne bruge hovedet i forbindelse med standardsituationer. Umarkeret midt i feltet satte den rutinerede Randers-forsvarer hovedet på hjørnesparket, så bolden røg ind tæt ved stolpen.

Modsvaret kom hurtigt fra Esbjerg. To minutter efter udligningen gjorde Hans Henrik Andreasen det til 2-1, da han sendte en langskudsperle op i hjørnet. Mikkel Vestergaard og Mushaga Bakenga havde for inden forsøgt at få indlægget i feltet under kontrol, men gæsterne fik clearet – uheldigvis for dem røg clearingen ud til EfB-anføreren, der ikke tøvede med at smække til bolden.

Det meget direkte spil dødede lidt hen efter HH’s føringsmål. Med tre scoringer på under en halv time, kom der fra begge sider mere fokus på at holde organisationen, så den resterende del af første halvleg bød på en lang række dueller på midtbanen med få chancer til begge hold.

Hjemmeholdet kom langt fra godt ud efter pausen. Jonas Knudsen indkasserede i halvlegens første minut opgørets første advarsel, mens Kian Hansen brændte en god mulighed efter et hjørnespark. Den kolde spand vand kom efter 51 minutter, da Randers’ Ronnie Schwartz udlignede. Kian Hansens tilbagelægning sprang fra Martin Dúbravka, så Randers-angriberen kunne opsnappe den løse bold og score til 2-2 i det tomme mål.

Spillet blev mere og mere nervøst som anden halvleg skred frem. Den regnvåde bane gjorde ikke spillet langs jorden lettere for opgørets to parter, så anden halvleg blev præget af længere perioder med nervøst og usikkert spil. Som en konsekvens deraf udeblev chancerne naturligvis også.

En af halvlegens få chancer tilfaldt Randers’ Jonas Borring, men afslutningen fra venstre side af feltet savnede fart, så Dúbravka havde ingen problemer med at snuppe den. De få chancer øgede nervøsiteten om, hvorvidt kampen skulle ende med en pointdeling, eller om det skulle lykkes for et af holdene at snuppe de tre point med en sen scoring. Den sene og afgørende scoring udeblev – ligesom revanchen, så esbjergenserne måtte tage til takke med et point trods to føringer.

Af Lars Johansen

nyheder_divider