Ruch snuppede playoff-billetten i tillægstiden

07. aug. 2014

EfB er færdig i dette års Europa League efter 2-2 hjemme mod polske Ruch Chorzów. Med en scoring i tillægstiden snuppede polakkerne den europæiske billet ud af hænderne på esbjergenserne, der ellers var kommet på 2-1 fem minutter før tid.

Klædt på til kamp i de gråsorte udebanetrøjer gik esbjergenserne til angreb og jagtede videre deltagelse i Europa League fra første fløjt. Mohammed Fellah havde muligheden for at bringe EfB i front i kampens første minut, men han overplacerede afslutningen.

Kampen viste en Mick van Buren, der spillede en af sine bedste kampe i EfB-trøjen. Den hollandske angriber tvang gæsternes keeper til at levere en pragtredning, da han efter seks minutter var tæt på at sætte bolden ind ved stolperoden. Van Buren og holdkammeraterne blev ved med at presse på, så indenfor de første 10 minutter havde esbjergenserne spillet sig frem til flere gode chancer.

I stedet for en tidlig føring blev EfB-spillerne ramt af en mavepuster, da dommeren efter 12 minutter tildelte gæsterne fra Polen et straffespark. Polakkerne pressede på, og Jakub Kowalski havde sendte et drøn af en afslutning afsted, hvor Martin Dúbravka måtte vise klassen for at forhindre en scoring. Bolden blev aldrig clearet, så i et forsøg på at blokere et skud, blev Michael Jakobsen ramt på armen, hvorefter dommeren pegede på pletten. Filip Starzynski udnyttede sikkert straffesparket og sendte polakkerne i front.

Efter scoringen havde esbjergenserne svært ved at finde tilbage på rette spor. Der gik derfor et lille kvarters tid, inden vestjyderne igen fik sat sig på kampen. Med et flot sideskifte fandt Casper Nielsen en helt fri Mohammed Fellah på højre kant. Fellahs indlæg endte med at ryge ud til Casper Nielsen, der med venstre ben scorede sit første europæiske mål og bragte balance i opgøret.

Udligningen gav for alvor hjemmeholdet blod på tanden. Der gik heller ikke mange minutter, før det kunne være blevet til esbjergensisk føring, da Mick van Buren kæmpede sig igennem forsvaret. EfB-angriberen fik også udplaceret målmanden, men afslutningen endte med at ramme stolpen.  Fellah forsøgte sig med en afslutning kort efter, men som ved van Burens afslutning i kampens indledning, så nåede Krzystof Kamiríski ned og fik reddet. Som pausen nærmede sig var det esbjergensernes tur til at appellere for hånd på bolden i feltet, men denne gang forblev dommerens fløjte tavs.

2-1 scoringen blev jagtet fra anden halvlegs start. Esbjergenserne fik presset godt på, hvor især dødbolde gav en række gode chancer. Efter en times spil kom der friske offensive kræfter, da først Jesper Rasmussen, Jeppe Andersen og sidenhen Ryan Johnson Laursen kom på banen.

Martin Pusic var efter 68 minutter tæt på at score det forløsende mål, da Jonas Knudsen lagde bolden tilrette for ham, men Pusic snublede og fik sendt bolden forbi det tomme mål. En lignende chance bød sig kort efter, men heller ikke her skulle det lykkes for Pusic.

Med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid lykkedes det for Pusic. Ryan Johnson Laursen sendte et perfekt indlæg ind i feltet, som Pusic halvt flyvende satte hovedet på og headede EfB i front med 2-1. Jublen brød ud på Blue Water Arena, nu hvor en billet videre i Europa League-kvalifikationen blot var fem minutter borte.

Men det europæiske eventyr mod Ruch Chorzów skulle ikke ende med en lykkelig esbjergensisk afslutning. Efter den sene Pusic-scoring kastede gæsterne alt frem i jagten på den udlignende scoring, der kunne sende den europæiske billet til Polen. På et hjørnespark dybt inde i overtiden kom Lukasz Surma først med hovedet og med et rev playoff-billetten ud af hænderne på esbjergenserne, der nu har udspillet deres rolle i dette års Europa League.

- Jeg er skuffet efter kampen. Vi havde sejren indenfor rækkevidde. Jeg føler, at vi var det bedste hold, men sådan fodbold nu engang, sagde EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

- Vi gik lidt i panik til sidst, uden grund. Normalt forsøger vi at spille den ude i hjørne og ud på kanterne.  Vi skabte mange chancer og skulle have scoret tidligere.

Af Lars Johansen

nyheder_divider