EfB brød den sønderjyske forbandelse

29. sep. 2013

EfB brød den sønderjyske forbandelse. For første gang siden 2-0 sejren den 25. oktober 2009 lykkedes det de blåstribede at slå lokalrivalerne. På Blue Water Arena viste EfB klassen og slog SønderjyskE med 4-1.

Fra første fløjt lagde de blåstribede pres på gæsterne. Mushaga Bakenga var tæt på en tidlig friløber, men EfB-angriberens forsøg blev ødelagt af en offside. Første egentlige forsøg stod 100-kampsjubilaren, Jakob Ankersen, for, da han trykkede til fra distancen. Ankersen havde en fod med i kampens første scoring. Fra venstre side sendte Jakob Ankersen et frispark ind i feltet, som blev forsøgt clearet. Clearingen satte Kian Hansen hovedet på, mens Mushaga Bakenga snittede den videre til Hans Henrik Andreasen, der snød den sønderjyske offsidefælde og bankede bolden ind til en tidlig esbjergensisk føring.

I første halvleg havde hjemmeholdet flere muligheder, men det blev ved lige ved og næsten. Mushaga Bakenga havde flere gode forsøg, men ind ville bolden ikke. Fire minutter før pausen troede de medrejste SønderjyskE-fans, at Daniel Jensen havde reduceret, men afslutningen røg i sidenettet. Mål var der få minutter efter, men i den anden ende. Jakob Ankersen blev fældet i feltet, da han forsøgte et gennemløb på Hans Henrik Andreasens stikning. Straffesparket tog Hans Henrik Andreasen sig af. Med et kort tilløb blev bolden sendt i mål til en esbjergensisk 2-0 føring.

Pausen fik ikke den sprudlende EfB-offensiv til at gå ned i gear. Efter pausen kom Jesper Rasmussen på banen, hvor han erstattede Emil Lyng. Indskiftningen gav en hurtig gevinst. Syv minutter inde i anden halvleg lynede Rasmussen. Jonas Knudsens pasning fandt Rasmussen på kanten af feltet. Med et hurtigt træk var Rasmussen helt fri og sendte bolden ind ved fjerneste stolpe.

Rasmussen spillede en afgørende rolle i 4-0 målet. Et par frække driblinger i feltet tvang gæsterne til at begå kampens andet straffespark. Denne gang med Jakob Ankersen som skytten. Sikkert eksekverede 100-kampsjubilaren ved at sende bolden op i hjørnet uden chance for gæsternes keeper.

I kampens døende sekunder lykkedes det SønderjyskE at reducere. Efter et hjørnespark fik Kian Hansen afværget på stregen, men returbolden endte ved indskiftede Morten Beck, der i jagten på bolden blev nedlagt af Frederik Rønnow. Henrik Hansen var sikker fra 11-meterpletten og reducerede til slutstillingen 4-1.

nyheder_divider