EfB Elitemålmandsskole atter en succes

09. Jul. 2015

Sydvestjysk Fodbold Samarbejde har udviklet mange dygtige målmænd, og lige nu er tre af superligatruppens målmand af egen avl. Denne flotte statistik bliver godt hjulpet på vej af EfB Elitemålmandsskole, hvor målmænd fra hele regionen får prøvet talentet af med EfB’s målmænd og målmandstrænere.

21 målmænd har været tilmeldt målmandsskolen for spillere i årgang 1999-2003. Her har intensiv træning med blandt andet videooptagelse medført stor udvikling blandt de deltagende målmænd. Målmændene blev både trænet af målmandstrænere i EfB og superligamålmændene fra EfB’s førsteholdstrup.

- Vi har maks. fire spillere per træner, så vi er sikre på at opretholde kvaliteten, så de får meget med hjem i klubben. Samtidigt ser vi også målmændene i regionen an ved at afholde de her skoler, og det var også på den måde, at vi fik øjnene op for Lasse Mikkelsen, der nu spiller i PSV Eindhoven, siger målmandstræner Niels Theilman.

Arrangementet har også gjort, at samarbejdsklubben, Tjæreborg IF, i efteråret vil afholde fire samlinger, hvor en målmændstræner fra EfB vil assistere.

- Det er et rigtig godt initiativ, hvor de vil vise vejen. Der er kommet mere fokus på målmandens rolle, og alle vil gerne have en målmand, der kan vinde kampe i klubben. Målmandsskolen viser vigtigheden af målmandstræning, som måske bliver lidt forsømt ude i klubberne. Derfor er det vigtigt, at vi har sådanne skoler.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider