EfB er på ny klar til Europa

18. maj. 2014

EfB er klar til endnu en sæson med europæisk fodboldbold på programmet efter sæsonens sidste kamp mod Viborg. Trods en målløs kamp kunne esbjergenserne juble efter kampen.

Martin Pusic og Mikkel Vestergaard var i samarbejde med Peter Ankersen tæt på at give hjemmeholdet og de godt 10.000 tilskuere på Blue Water Arena en drømmestart på kampen, da Peter Ankersen fik spillet sig igennem på højre kanten. Men afslutningsforsøgene fra EfB’s angrebs duo blev blokeret af de orangeklædte gæster.

Vestergaard fik efter et lille kvarters spil endnu en kæmpe chance, da han tog det rigtige løb, da Ryan Johnson Laursen lavede en fræk kig-væk aflevering.

Tilskuerne på Blue Water Arena holdte vejret, hver gang dong-lyden brød stemningen. Stemningen blev en smule nervøs, da FC Nordsjælland bragte sig foran 2-0 efter 19 minutter. Den orange defensiv gjorde det svært for esbjergenserne at komme frem til de store chancer i feltet, så hjemmeholdet var tit tvunget til at forsøge sig med langskud. Ankersen-brødrene havde traditionen tro et forsøg fra distancen, men målet udeblev.

Vestergaard og Pusic var kort før pausen tæt på igen, da en returbold fra Jonas Knudsens afslutning var tæt på at havne foran fødderne for den blåstribede angrebsduo.

Anfører Hans Henrik Andreasen var kort inde i anden halvleg tæt på at blive matchvinder, da Jonas Knudsens indlæg fandt den rutinerede midtbanegeneral. HH’s første gangs afslutning sad dog ikke lige i skabet, så afslutningen fra en god position i feltet endte langt over mål. EfB-anføren forsøgte sig få minutter senere med et langskud, men Viborg-målmand, Emilijus Zubas, var på plads.

Mens esbjergenserne pressede på for den forløsende scoring, lurede den dræbende viborgomstilling, der kunne ende med at ødelægge så meget for EfB’s europæiske drømme. Det kom også til et par omstillingsforsøg, men disse udmøntede sig aldrig i afslutninger, der kunne have pillet med stillingens status quo.

Der lød et jubelbrøl, da dong-lyden lød og storskærmen viste, at Brøndby havde udlignet til 2-2 i Farum. Fire minutter før tid var Ryan Johnson Laursen tæt på at fjerne den mindste tvivl om en esbjergensisk plads i Europa League, da han afsluttede fra en plads i feltet, men stadig ingen scoring. To minutter efter var Martin Pusic tæt på, da han satte foden på indlægget fra højre side, men Zubas fik i nærmest ishockeymaner sat sig ned og stoppet bolden, der var på vej i mål mellem hans ben.

I slutfasen faldt de store chancer efter lang ventetid på samlebånd for hjemmeholdet. Først blev Jesper Rasmussens afslutning blokeret, dernæst var Michael Jakobsen tæt på med et hovedstød, inden Peter Ankersen var tæt på at sende bolden ind ved fjerneste stolpe, men esbjergenserne måtte indse, at sæsonens sidste kamp endte uden scoringer til de blåstribede. Scoringer eller ej, så kan Esbjerg glæde sig over, at EfB tager hul på endnu et europæisk eventyr, når næste sæson skydes i gang.

Af Lars Johansen

nyheder_divider