EfB er to toppræstationer fra pokalfinalen

15. Apr. 2015

FC København er en forhindring af dimensioner for Esbjerg fB i bestræbelserne på at indfri et af sæsonens store mål om at spille den anden pokalfinale på to år efter triumfen mod Randers FC i 2013. 

- Vi går all-in for at vinde, for vi vil rigtig gerne i den pokalfinale. Det bliver en svær opgave, men vi tror på, at det kan lade sig gøre at slå FC København sammenlagt over to kampe. Over for spillerne har jeg sammenlignet det lidt med en play-off-kamp i Europa League, hvor det gælder om at få et fornuftigt resultat med os til hjemmekampen om godt 14 dage, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Selv uden skadede Andreas Cornelius er FC København en mægtig opgave for et EfB-mandskab, der har leveret svingende præstationer i Alka Superliga. Niels Frederiksen har tidligere fremhævet Nicolai Jørgensen, Danny Amankwaa og den nye svenske back, Ludwig Augustinsson, som nogle af individualisterne i et velsmurt kollektiv. Det gør han gerne igen og tilføjer:

- Deres indlægsspil, standardsituationer, fysiske styrke og det malende tryk, de formår at lægge på en modstander, skal vi finde modtræk imod. Vi vil gå til opgaven som til enhver anden kamp mod FC København. Vi vil næppe have bolden mest og skal være dygtige til at forsvare, men vi skal også have modet til at have bolden og lægge pres på dem. Det kræver, at vi finder topniveauet, siger Niels Frederiksen.

Han betegner morgendagens kamp på Danmarks nationalarena som en af de største, man kan opleve i dansk klubfodbold. Kun pokalfinalen og en afgørende kamp om mesterskabet rangerer højere. Som EfB-spiller er det en kamp, hvor man skal give alt mod en modstander, der er favorit i begge kampe, både i København og i Esbjerg 30. april.

Mikkel Vestergaard afløser Jeppe Brinch i EfB’s trup i forhold til superligakampen mod Hobro IK.

EfB spiller semifinalen i DBU Pokalen, første kamp, mod FC København torsdag den 16. april kl. 18.15 i Telia Parken.

Af Frede Madsen

nyheder_divider