EfB er videre i Europa

24. Jul. 2014

Med 1-0 sejren over kasakhstanske FC Kairat Almaty er EfB klar til at møde de polske rekordmestre fra Ruch Chorzów i Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde. Jakob Ankersen blev esbjergensisk matchvinder med sin første sæsonscoring kort før pausen.

Bolden kom hurtigt på blåstribede fødder, efter dommeren havde fløjtet returopgøret mellem EfB og FC Kairat Almaty i gang. Mens gæsterne stod meget afventede og tydeligt ventede på en gylden omstilling eller en giftig dødbold, så holdte esbjergenserne bolden kørende i egne rækker.

Trods overtag i boldbesiddelsen var det en omstilling, der gav hjemmeholdet den første chance. Jakob Ankersen erobrede bolden på midten og fik sendt bolden videre til Martin Pusic. Den østrigske angriber kom dog ikke til en afslutning, da en fremstormende Jeppe Andersen forsøgte sig med et skud fra kanten af feltet. Skuddet røg dog et godt stykke over målet.

Pusic forsøgte sig sidenhen med hælen, da Mohammed Fellah fandt sin angrebskollega i feltet. Returen røg ud til Jakob Ankersen, der med en følt inderside forsøgte at placere bolden i fjerneste hjørne. Afslutningen var måske en anelse for blød, så Dmitri Khomich i Kairat-målet kunne uden de store problemer snuppe afslutningen.

Spillehumøret var højt hos Mohammed Fellah. Først fik han sendt en god afslutning af sted mod venstre stolpe – som dog blev reddet, inden han forsøgte sig med et oplæg, da han i et forsøg på at finde Casper Nielsen i feltet fik spillet Jakob Ankersen fri. Ankersens afslutning røg dog over målet.

Med syv minutter tilbage af første halvleg svigtede målnæsen ikke Jakob Ankersen. Den kasakhstanske defensiv blev fanget for langt fremme, da Magnus Lekven brød på midten. EfB-anføreren forsøgte hurtigt at finde Martin Pusic, men gæsternes Lubomir Michalik kom ned og fik tacklet. Til esbjergensernes store held endte bolden hos en helt fri Jakob Ankersen, der køligt udplacerede gæsternes målmand og med sin scoring til 1-0 fik jublen til at bryde på Blue Water Arena.

De fleste af tilskuerne på Blue Water Arena var ikke kommet på plads efter pausen, da Martin Pusic var tæt på at lukke kampen. Mohammed Fellah hoppede frækt over Ryan Johnson Laursens indlæg, så Pusic fik mulighed for at afslutte meget tæt på mål. Det var også kun en pragtredning af gæsternes keeper, der forhindrede en esbjergensisk 2-0 føring.

Gæsterne fra Kasakhstan ville også lege med efter pausen. Med et par chancer og et par gode dødbolde kom de gulklædte østeuropæere frem til et par gode muligheder, men det blåstribede forsvar var på plads. Kampen fik efter en lille times spil en lidt rodet karakter. Kairat forsøgte at komme længere og længere frem, men havde svært ved at komme igennem EfB-organisationen.

Efter 67 minutter gav det europæisk debut til en af klubbens egne talenter, da U-landsholdsspilleren og U19-guldvinderen, Jeppe Brinch, erstattede Martin Bergvold på venstre backpladsen. En anden indskifter var tæt på at stjæle billedet. Emil Lyng fik en kæmpe chance, da han forsøgte sig med en førstegangsafslutning på indlægget fra venstre side. Desværre for Lyng røg afslutningen et godt stykke ved siden af fjerneste stolpe.

Det store slutpres fra gæsterne kom aldrig rigtigt, så værterne fra vestkysten kunne køre sejren og en plads i Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde sikkert i hus. I slutminutterne var Mohammed Fellah endda tæt på at gøre det til 2-0, da den blåstribede offensiv broderede sig igennem gæsternes defensiv. Men endnu en pragtredning af kasakhstanernes keeper forhindrede Fellah i at udbygge sejren. EfB møder i tredje kvalifikationsrunde de polske rekordmestre fra Ruch Chorzów.

- Jeg vurderer stadig, at vi var det bedste hold. Men vi formåede ikke at lukke den til 2-0. Jeg synes, at vi var tættere på 2-0 end de var på 1-1. Til sidst i kampen skulle vi bare lukke den. I minutterne fra 60-75 synes jeg ikke, at vi var i kontrol. Fik sat Lyng ind og det hjalp lidt på det. Accepterede at vi ikke skulle op og score til 2-0 men bare lukke den, sagde EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen efter kampen.

- Vi glæder os over, at vi er en del af det fine selskab. Det er en gave til os alle. Det er klart, at det giver os nogle udfordringer, men det er det, vi er her for at løse, lød det fra cheftræneren.

Af Lars Johansen

nyheder_divider