EfB fik et point i Parken

14. sep. 2013

EfB fik et point med hjem fra opgøret mod Parkens sultne løver, efter Cesar Santin udlignede med fem minutter tilbage af kampen.

EfB fik et point med hjem fra opgøret mod Parkens sultne løver, efter Cesar Santin udlignede med fem minutter tilbage af kampen.

Anført af Fanendo Adi blæste Ståle Solbakkens tropper til angrib mod Frederik Rønnows mål fra første fløjt. Det massive overtag i boldbesiddelsen blev ikke omsat til mange chancer i kampens indledning. I stedet var Jakob Ankersens forsøg efter 19 minutter kampens bedste forsøg, da den esbjergensiske kantspiller sendte en first-timer afsted mod FCK-målet. Forsøget skulle vise sig at blive en forsmag på, hvad der ventede.

Minuttet efter var skarpheden højere og kraften lavere, da Jakob Ankersen bragte EfB i front. Med et hurtigt frispark fandt Pape Paté Diouf en fri Jakob Ankersen, der hurtigt trak fri og sendte et velplaceret skud afsted mod fjerneste stolpe, udenfor Johan Wilands rækkeviddie.

Systematisk for første halvleg havde FCK spilovertaget, men EfB var de farligste. Mick van Buren var tæt på at udbygge føringen, men førsteberøringen på Peter Ankersens pasning sad ikke, så bolden løb fra EfB-angriberen. Casper Nielsen var tæt på at score sit første mål, da han opsnappede en dårlig clearing. Med brystkassen tæmmede den unge EfB’er bolden, inden han trykkede af, men Johan Wiland kunne til sin lettelse se afslutningen gå forbi træværket.

Efter pausen skruede FCK op for presset mod Rønnows mål. Presset blev ikke mindre, da EfB’s midtbanegeneral, Magnus Lekven, kort efter pausen måtte udgå med en skadet ankel. FCK-offensiven kom frem til flere gode forsøg, hvor esbjergenserne måtte se værterne komme frem til friløbere og afslutninger, der gik lige forbi opstanderne.

To minutter efter sin indskiftning fik Jesper Rasmussen en hovedrolle. Ragnar Sigurdsson tabte hovdet og fik sparket Jesper Rasmussen ned lige foran dommeren, så EfB nu var en mand i overtal med et kvarter tilbage af kampen. Udvisningen ændrede ikke på FCK-presset. Indskiftede Cesar Santin var manden, der gjorde, at esbjergenserne ikke kom hjem med tre point. Efter et par gode driblinger fandt Daniel Braaten FCK-angriberen, der kom forest i hovedstødsduellen med Peter Ankersen, så udligningen var en realitet med fem minutter tilbage.

I tillægstiden var EfB’s nye mand, Mushaga Bakenga, tæt på at stjæle sejren, men hovedstødet susede forbi stolpen.

- Det er klart, at når man fører med så få minutter igen og er en mand i overtal, så vil man gerne have haft de tre point med hjem. Men ser over kampens forløb, så er det egentligt okay med en uafgjort, sagde EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, efter kampen.

- Det er ambitiøst, når man gerne ville have tre point i Parken. Det er et positivt signal, når man er skuffet over ikke at få det.

- Magnus' skade blev afgørende for os, da den tvinger os til at lave en udskiftning, vi ikke ønskede at tage, så vi stod lidt og manglede en udskiftning, sagde Niels Frederiksen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider