EfB fik et point i premieren

20. Jul. 2015

Første kamp i den gule udebanetrøje kastede et point af sig til EfB, der på et mål af Mick van Buren spillede 1-1 med AaB i en underholdende sæsonpremiere i det nordjyske.

Øllene var knap åbnet hjemme i de esbjergensiske stuer, før de nordjyske værter havde sendt esbjergenserne til tælling. Nicklas Helenius forsøgte sig med et forsøg fra kanten af feltet. Afslutningen skabte en farlig retur, men EfB slap med skrækken, da Andreas Bruhn bragede muligheden over mål.

Chancerne skulle vise sig at komme i en strid strøm opgøret igennem. Få minutter efter muligheden til hjemmeholdet trykkede Casper Nielsen af på et clearingsforsøg på et indkast, men bolden blev rettet af, så esbjergenserne måtte tage til takke med et hjørnespark.

Nielsen havde en afgørende fod med i kampens første scoring, da han efter 11 minutters spil blev sparket ned af den unge AaB’er, Oliver Abildgaard. Mick van Buren satte køligt bolden ind fra 11-meterpletten til en tidlig esbjergensisk føring.

Helenius forsøgte sig kampen igennem løbende med afslutninger fra distancen, når hjemmeholdet kom af sted på en omstilling, og dem var der mange af – til begge hold. Nicki Bille var tæt på at finde Mick van Buren foran målet, da et indgreb af Magnus Lekven sendte en esbjergensisk omstilling af sted, men til stor glæde for hjemmeholdet nåede Kenneth Emil Petersen ned og fik afværget.

Billedet med distanceforsøg fra Helenius efterfulgt med chancer til duoen Bille og van Buren gentog sig løbende kampen igennem, hvor begge hold hurtigt forsøgte at spille sig frem til chancer. Halvlegens sidste forsøg tilfaldt Casper Nielsen, der i tillægstiden forsøgte sig med et langskud på en omstilling, men Nicolai Larsen var på plads i AaB-målet.

Mens den kolde spand vand udeblev i begyndelsen af kampen, så havde Oliver Abildgaard fundet dem frem efter pausen. Den unge AaB’er gjorde skaden god fra sit klodsede straffespark mod Casper Nielsen, da han to minutter inde i anden halvleg steg til vejrs og headede bolden ind på et hjørnespark.

Efter den kolde dukkert kom esbjergenserne godt tilbage i opgøret. Casper Nielsen havde et godt forsøg efter et hjørnespark, men den helt store mulighed kom efter en lille times spil, da Nicki Bille kom af sted på en omstilling. EfB-angriberen forsøgte at finde sin fremstormende angrebskollega foran målet, men van Buren røg til jorden i duellen med Kenneth Emil Petersen. Episoden udløste en batalje mellem de to modstandere, der begge slap med et par alvorlige ord fra kampens dommer.

Den omstillingsivrige kamp fortsatte sidenhen, men som tiden løb ud, kom der et øget fokus på at holde defensiven og afværge den sene scoring, der ville koste point i sæsonens første kamp. I tillægstiden sikrede en stærk boksehandske af Martin Dubravka det ene point, da han boksede bolden væk for næsen af Thomas Enevoldsen, der var tæt på at få bolden tæt på mål. Kampen endte derfor 1-1, så EfB lagde fra land i den nye sæson med et point efter et svært udebaneopgør i det nordjyske.

Af Lars Johansen

nyheder_divider