EfB fik uafgjort i Hobro

20. sep. 2014

Det lykkedes ikke for EfB at blive det første hold, der tog tre point med hjem fra Hobro. En god første halvleg og Martin Pusic’ tiende scoring i 20 superligakampe var ikke nok til at sikre de tre point.

Med selvtillid i støvlerne skulle esbjergenserne forsøge at gøre det, der ikke lykkedes for hverken Brøndby eller FC Vestsjælland, nemlig at tage point med hjem fra Hobro. Spilovertaget fik også hurtigt blåstribet kulør, idet hjemmeholdet blev presset godt i kampens indledning.

Første store chance kom fra Hans Henrik Andreasens støvler, da den rutinerede EfB’er sendte et frækt frispark mod venstre stolperod. HH havde også en afgørende fod med i opspillet, da Martin Pusic scorede sit tiende mål i blot 20 suoerligakampe. Et skidt forsøg på en clearing endte ved den esbjergensiske midtbanespiller, der med hurtigt fandt Martin Pusic. EfB-angriberen trak efterfølgende ind i banen og huggede til mod fjerneste stolpe, hvor Jesper Rask i Hobro-målet var uden chance.

EfB bevarede efterfølgende presset, hvor der især blev lagt pres på hjemmeholdet via dødbolde. Som kampen nærmede sig de 30 minutter, vågnede hjemmeholdet mere og mere op til dåd. Quincy Antipas var tæt på at gøre det til 1-1, da han fik bolden med sig i feltet, men Michael Jakobsen nåede tilbage med en lang tå og fik clearet til hjørnespark i sidste øjeblik.

Kort efter Antipas’ store chance forsøgte Jakob Ankersen sig med et frækt lob i den anden ende, men det frække forsøg var ikke nok til at udbygge føringen. Nu var det i stedet oprykkernes tur til at lægge pres på via dødbolde, mens de blåstribede skulle forsøge at komme med et modsvar på hjemmeholdets pres.

Blot fire minutter efter pausen gik den ikke længere for esbjergenserne. Et stykke ude fra feltet tog Martin Thomsen et tilløb til frisparket, der åbenbart snød Martin Dubravka i EfB-målet, så da der blev sendt et flot frispark af sted, nåede EfB-keeperen ikke ud til bolden i et forsøg på at afværge udligningen.

Med en skidt start på anden halvleg var det op af bakke for esbjergenserne. Hobro erhvervede sig mere og mere overtaget i kampen, mens esbjergenserne kæmpede med at finde et modsvar. Forsøget kom i form af et par offensive udskiftninger. Hobro havde flere gode forsøg mod kampens slutning, men den helt store chance tilfaldt Mick van Buren. Hollænderen kunne meget vel være blevet matchvinder, da han sendte et kraftigt hovedstød af sted tre minutter før tid, men Jesper Rask hev en pragtredning frem og forhindrede van Buren i at snuppe sejren.

En god første halvleg var ikke nok til at sikre EfB de tre point, mens en knap så god anden halvleg ej heller var nok til, at hjemmeholdet løb med sejren. EfB blev dermed ikke det første hold, der tog de tre point med hjem fra Hobro.

Af Lars Johansen

nyheder_divider