EfB fortsætter pointhøsten

02. mar. 2014

EfB hentede forårets anden superligasejr, da OB blev slået med 1-0 på Blue Water Arena. Massivt spilovertag og mange dødbolde kastede kun en enkelt scoring af sig. Sejren sender EfB længere væk fra den kedelige ende af tabellen.

Første opgør efter Europa League-eventyret fik en afventende indledning – dog med esbjergensisk overtag i spillet. Den fynske defensiv tvang EfB til afslutninger ude fra, men skarpheden manglede, da først Jeppe Andersen og sidenhen Jakob Ankersen forsøgte sig fra distancen. Mens de helt store chancer udeblev, så resulterede forsøgene i en række hjørnespark til hjemmeholdet.

I den anden ende af banen var det også dødboldene, der skabte de farlige situationer, når gæsterne fra OB pressede på. Den manglende skarphed endte i stedet med at lægge et pres på Dúbravkas mål. Med stærkt overblik fik Hans Henrik Andreasen clearet bolden med en flot og præcis aflevering op til Mushaga Bakenga, der med en fræk og flot tæmning sendte bolden direkte videre til fremstormende Jeppe Andersen. Skarpheden var helt på plads, da den 22-årige midtbanespiller trykkede af fra distancen. Andersens langskud susede ind i det lange hjørne til esbjergensisk føring.

Mod slutningen af første halvleg blev OB’s lidt afventende stil erstattet af en mere pressende, så EfB-defensiven og Martin Dúbravka fik lov til at arbejde for sagen inden pausen. Første gode bud på en reducering kom fra Emil Larsens støvler, da han brød igennem i venstre side. Faren drev over, da Dúbravka kom ud og lavede en flot fodparade. Næste forsøg kom fra højre side, da Martin Spelmann trykkede af mod fjerneste stolpe. Afslutningen fik ikke den indadskruende retning, som Spelmann ønskede, så bolden endte i stedet med at ryge ud bag baglinjen. EfB kunne derfor gå til pause med føringen i behold.

Kampens karakter var uændret efter pausen, de blåstribede fra EfB sad på spillet, mens OB forholdt sig afventende. Det betød, at chancerne i anden halvleg hovedsageligt kom fra EfB. Mushaga Bakenga var i flere forsøg tæt på med indlæg fra baglinjen, men den berømte sidste aflevering ramte ikke angrebsmakkeren Martin Pusic. Generelt kom esbjergenserne frem til gode indlæg på gennembrud langs baglinjen. En af de helt store kom, da Peter Ankersen efter flot samarbejde med Magnus Lekven var tæt på at ramme de Pusic og Bakenga i det lille felt, men OB-anfører Anders Møller Christensen fik afværget i sidste øjeblik.

Efter en flot indsats kunne Bakenga overlade angrebsrollen til Mikkel Vestergaard, der fik comeback på Blue Water Arena, hvor han løb på banen til et kæmpe jubelbrøl fra tribunen.

EfB’s pres medførte en lang række hjørnespark, hvor indlæg og forsøg fra distancen blev clearet over baglinjen. De mange hjørnespark medførte dog aldrig den målgivende chance. Bedste forsøg kom fra Peter Ankersen, da han sparkede på mål efter et clearingsforsøg fra gæsterne.

Indskiftede Mikkel Vestergaard forsøgte sig sidst i kampen med en fræk omgang hæl og tå i det lille felt, men bolden endte med at blive opsnappet af OB-keeper Mads Toppel. Som slutfløjtet nærmede sig kom et sidste pres fra gæsterne. Via frispark og et par hjørnespark forsøgte Troels Bechs tropper sig med indlæg i feltet, men bolden blev gang på gang clearet af esbjergenserne, der dermed løb med en fortjent sejr.

Af Lars Johansen

nyheder_divider