EfB hentede pligtsejr i Lindholm

23. sep. 2014

Esbjerg fB var taget til en kold og regnvåd bane i Nordjylland for at sikre sig sin videre færd i DBU Pokalen, og her ventede Lindholm IF fra Danmarksserien. De glade amatører kæmpede bravt men måtte lide et nederlag, da Ryan Johnson Laursen satte bolden i mål til slutresultatet 1-0.

EfB startede offensivt for at sætte sig på spillet fra kampens første fløjt. Dette var tæt på at give succes allerede i kampens indledning, da Mick van Buren fik kæmpet bolden til sig i nordjydernes straffespark, men forsøget på at løfte bolden over målmanden blev for kraftigt, og bolden gik også over mål.

Lindholm-spillerne var bestemt ikke benovede, men udviste selvtillid og tro på tingene, og kort efter lykkedes det for danmarksseriespillerne at bide lidt fra sig, da Micky Malling brød en aflevering fra Casper Nielsen, men afslutningen gik forbi mål.

Et par hundrede tilskuere kunne i første halvleg se Mick van Buren slå kontra, hvorefter han spillede bolden til Jesper Rasmussen i venstre side, men afslutningen blev blokeret ud til Emil Lyng, som afsluttede forbi målet.

I anden halvleg satte esbjergenserne sig igen hurtigt på spillet og tvang Lindholm IF langt tilbage på banen. Dette gav Casper Nielsen en fin mulighed alene med nordjydernes målmand, som dog var hurtigt ude af feltet og fik blokeret afslutningen til hjørnespark.

Med en halv time tilbage af kampen blev Robin Söder og Ryan Johnson Laursen indskiftet. Dette viste sig som et godt træk, da Robin Söder tyve minutter efter vendte spillet fra venstre til højre side og spillede bolden videre til Jeppe Andersen, som stak Ryan Johnson Laursen i dybden, og alene med målmanden scorede han sit første mål i den blåhvide trøje.

Efterfølgende forsøgte nordjyderne at lægge pres på esbjergenserne med nogle lange bolde ind i feltet, men rigtigt farligt blev det aldrig, og kampen sluttede 1-0 til EfB, som dermed er videre i DBU Pokalen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider