EfB i nulløsning mod Brøndby

16. mar. 2014

Topopgøret mellem EfB og gæsterne fra Brøndby endte i en målløs pointdeling. EfB’s sejrsstime nåede dermed ikke op på fire i denne gang, selvom esbjergenserne fortsat er ubesejret i foråret.

Der ventede en varm velkomst til gæsterne fra Brøndby, da de løb på banen. Buhråbet var massive, da Lukas Hradecky løb ind på Blue Water Arena for første gang, siden han valgte at fralægge sig EfB-trøjen. Det var ikke kun en enkeltstående hændelse. Buhråbene lød kampen igennem, hver gang den finske Brøndby-keeper havde bolden.

I det 11. spilleminut fik esbjergenserne en gylden mulighed for at bringe sig i front. En omstilling gav blåstribet overtal, men overblikket glippede for en stund hos Jakob Ankersen, der valgte at aflevere bolden mod højre, selvom de fremstormende EfB-angribere lå på Ankersens venstre siden.

Buhråbene blev endnu engang højlydte på Blue Water Arena efter 20 minutters spil, ikke grundet Lukas Hradecky men grundet brug af pyroteknik i brøndbysupporternes ende – endda lige efter, at der på storskærmene havde kørt meddelelser om, at pyroteknik ikke er tillad på Blue Water Arena. Da røgen endelig var ved at have forladt Blue Water Arena, var Mushaga Bakenga tæt på at bringe EfB i front. Afslutningen endte også i nettet, men til stor ærgrelse for størstedelen af tilskuerne på Blue Water Arena var det i sidenettet. Minuttet efter var det Bakengas angrebskollega, Martin Pusic, der fik chancen for at give esbjergenserne føringen, men afslutningen kiksede, så Pusic’ afslutning røg ud over baglinjen.

Store dele af første halvleg bar præg af fight og dueller på midtbanen, hvor en forsøgene på at skabe de afgørende chancer tit endte med at blive stoppet på kanten af feltet. I halvlegens sidste sekunder måtte Michael Jakobsen cleare et brøndbyindlæg, der havnede i det lille felt, men tættere på kom hverken hjemme- eller udehold i første halvleg.

Spillet fra første halvleg kendetegnede også opgørets sidste halvdel. Hver gang de målgivende chancer var under opsejling endte det med at blive lige ved og næsten. Opspillene strandede på kanten af feltet, hvorved det blev til skud fra distancen i håbet om en pointgivende scoring.

Hverken indskiftningen af Emil Lyng eller Mick van Buren ændrede på kampens karakter. Topopgøret endte dermed som det hele begyndte, 0-0 og afstanden i tabellen mellem EfB og Brøndby er uændret.

Af Lars Johansen

nyheder_divider