EfB kunne ikke gentage pokaleventyret

31. okt. 2013

Med et tæt program fyldt med kampe i Superligaen og Europa League, var der mange nye ansigter i aftenens startopstilling mod Lyngby BK. EfB’s reserver kunne ikke klare topholdet fra NordicBet ligaen, som vandt opgøret 3-0 og avancerede i DBU Pokalen.

Niels Frederiksen tog i sommers fra Lyngby BK til Esbjerg fB, så der var mange af hans tidligere spillere, der var opsatte på at vise ham deres evner. Således var det også københavnerne der først kom frem til en afslutning, da 1. divisionens topscorer, Patrick Mortensen, forsøgte at løfte bolden over EfB’s vikarierende målmand. Jeppe Højbjerg havde dog kontrol over situationen og kunne følge bolden forbi målet.

Kort tid efter havde samme Jeppe Højbjerg dog ikke lige så god kontrol over situationen, da han gav sig lidt for god tid om et udspark, hvorefter Bror Blume blokerede bolden, så den havnede i målet.

Ondt blev værre, da Jesper Rasmussen ti minutter efter måtte udgå med en skade, så Jakob Ankersen kom på banen. Ti minutter efter udbyggede Niels Frederiksens tidligere klub føringen yderligere, da Bror Blume slog en bold op til David Boysen, som serverede den for Patrick Mortensen, der sikkert scorede.

Efter en første halvleg domineret af Lyngby BK kom der nogle langt mere motiverede spillere på banen fra anden halvlegs start, som i langt højere grad blev spillet på vestjydernes præmisser. Især Jakob Ankersen viste god vilje og kom frem til flere farlige afslutninger, som målmand, Lukas Fernandes, dog fik klaret. Et kvarter før tid var Martin Bergvold ligeledes tæt på at reducere, da han ramte stolpen på en afslutning udefra.

Mens esbjergenserne pressede på for at udligne, lykkedes det københavnerne i kampens sidste minutter at slå et sidste søm i kisten ved en kontra. Frederik Gytkjær spillede bolden til David Boysen, som efter lidt spil foran det vestjyske felt kunne sparke bolden i mål til slutresultatet 3-0.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider