EfB overstrålede Viborg

09. mar. 2014

EfB fortsætter fremdriften i Superligaen. Søndag kom forårets tredje sejr i hus, da Viborg blev slået med 3-1. Sejren øger dermed hullet ned til de nedrykningstruede klubber, samtidig med at esbjergenserne nu er ved at have en fod med i kampen om topplaceringerne.

Trods gode esbjergensiske takter i kampens første minutter var det hjemmeholdet fra Viborg, der bragte sig i front efter et lille kvarters spil. På kanten af straffesparksfeltet prikkede Kevin Mensah bolden fra Hans Henrik Andreasen, så bolden blev serveret for Thomas Dalgaard, der ikke var sen til at sparke Viborg i front, da chancen bød sig.

Der blev kæmpet, svedt og blødt fra de til anledningen orangeklædte esbjergensere i jagten på sejren. Det kan især Ryan Johnson Laursen skrive under på, idet højrebacken efter en lille halv times spil måtte ud og forbindes, efter en hovedstødsduel have kostet en flænge.

EfB’s frontduo med Mushaga Bakenga og Martin Pusic var i fremragende spillehumør. De to kom ofte via nogle gode gennemløb frem til et par store chancer, men det var først efter 33 minutters spil, at der var gevinst. Bakenga spillede ping-pong med først Jakob Ankersen, derefter Martin Pusic, inden den norske angriber sendte bolden i mål til 1-1.

Chancerne kom kampen igennem tit og ofte til gæsterne fra Esbjerg. Bakanga var tæt på at bringe esbjergenserne i front kort før pausen, men denne gang sad afslutningen lige på Viborg-målmand Michal Peskovic.

Anden halvleg var knap skudt i gang, inden Hans Henrik Andreasen måtte takke af for i dag og lade sig erstatte af Emil Lyng. Stormløbet mod Viborg-målet fortsatte som uændret efter pausen. Da stadionuret nærmede sig en times spillet fodbold viste Jakob Ankersen klassen i sammenspil med Bakenga. Efter at have fået bolden retur trillede Ankersen frækt bolden mellem benene på fremstormende Peskovic til esbjergensisk føring.

Bakengas fodboldshow takkede af efter 69 minutter, da normanden blev erstattet af Mikkel Vestergaard. Den unge esbjergenser var ikke sen til at vise, at målnæsen ikke fejler noget, når han kommer ind fra bænken. Vestergaard skulle blot bruge fire minutter på banen, inden han havde scoret sit første superligamål. Målet, der nok hører til de lettere fra Vestergaards støvle, kom efter at Martin Pusic havde drevet gæk med hjemmeholdets forsvar, inden han overlod bolden til Emil Lyng, der med en præcis tværpasning i feltet fandt en helt fri Mikkel Vestergaard, der blot skulle prikke bolden ind i det tomme mål.

Vestergaards scoring tvang hjemmeholdet til at satse i jagten på en reducering. Viborg-spillerne kom også frem til et par muligheder, men hverken Kevin Mensah eller Wilton Figueiredo var skarpe nok, da muligheden bød sig. EfB løb derfor med en flot sejr i det midtjyske på en dag, hvor solen bare skinnede på de orangeklædte EfB’ere, der hentede forårets tredje sejr i træk efter 90 flotte minutters fodbold.

Af Lars Johansen

nyheder_divider