EfB på pointjagt mod topholdet

02. Nov. 2013

Esbjerg fB er efter nederlaget til Lyngby BK torsdag aften ude af DBU Pokalen og har tabt de tre foregående kampe i Superligaen. Ikke det bedste udgangspunkt forud for mødet med ligaens tophold, FC Midtjylland, på udebane søndag aften, men sådan ser cheftræner Niels Frederiksen ikke nødvendigvis på situationen.

- Vi har vundet fire ud af fem kampe i Europa League og gjort det langt over forventning, og vi har fået det antal point i Superligaen, vi havde sat os for. Uden at det er nogen katastrofe, skal vi til at have nogle point igen, og FC Midtjylland er et rigtig godt hold at rejse sig imod. Det er et hold med energi, fart og dynamik, som vores hold står godt til, og der er basis for en fin fodboldkamp. Vi går efter at vinde, siger Niels Frederiksen.

Han tager ikke nogen lære med fra pokalkampen i Lyngby, hvor han ærgrede sig over forløbet af første halvleg, men så tydelige fremskridt efter pausen, da EfB fik lagt pres på modstanderne og burde have reduceret.

- Vi havde ændret på så mange positioner til den kamp, at det var en kalkuleret risiko, at vi kunne ryge ud. Vi tillader os nu at være ambitiøse i to turneringer, Superligaen og Europa League, og har rigelige udfordringer i dem, siger Niels Frederiksen.

Jonas Knudsen og Mohammed Fellah er med i en 19-mandstrup til kampen i Herning, hvor hjemmeholdet tørster efter en sejr efter fire uafgjorte og senest sæsonens første liganederlag på udebane til FC Nordsjælland. Seneste sejr var for halvanden måned siden mod samme modstander. EfB og FC Midtjylland spillede 1-1 i Esbjerg i sæsonens første indbyrdes kamp, hvor gæsterne udlignede med et sent mål.

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC Midtjylland søndag den 3. november kl. 19.00 på MCH Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider