EfB sejrede på flot første halvleg

23. sep. 2013

Esbjerg fB scorede tre mål i kampens første halvleg og vandt 3-1 over FC Vestsjælland fire dage efter Europa League-sejren over Standard Liège.

EfB startede kampen glimrende og havde i kampens første par minutter to hjørnespark, hvor Emil Lyngs hovedstød først blev blokeret til hjørnespark og kort efter blev headet tæt forbi målet. Samme Emil Lyng var senere igen skarp med hovedet, da han serverede bolden for Mick van Buren, der fra kort afstand headede bolden over mål.

Vestjydernes næste store chance faldt, da et langt indkast fra Jonas Knudsen blev bokset væk af FC Vestsjællands målmand, Thomas Mikkelsen. Efter to sjællandske forsøg på at cleare bolden havnede den for fødderne af Jakob Ankersen, der tog et træk og hamrede bolden i mål fra 26 meters afstand.

Ti minutter efter slog Jens Berthel Askou en lang bold op til selvsamme Jakob Ankersen, der fra venstresiden trak ind i banen, skubbede sin oppasser fra sig, og scorede sikkert alene med målmanden.

I første halvlegs sidste minutter kom esbjergenserne på 3-0, da Jonas Knudsen afleverede til Mushaga Bakenga, som var trukket ned i banen og afsluttede langt udefra. Skuddet blev rettet af på vejen mod målet og snød målmand Thomas Mikkelsen til en vestjysk pauseføring på 3-0.

Hvor vestjyderne fik en fin start på første halvleg, fik de en horribel start på anden halvleg. I halvlegens første minut blev Michael Lumbs hjørnespark forlænget til Lasse Nielsen, der i karambolage med Frederik Rønnow fik bolden over stregen.

Tyve minutter efter lykkedes det endnu en gang for esbjergenserne at få nettet til at blafre. Hans Henrik Andreasen afsluttede udefra, men måtte se sit skud afvist af stolpen. Mick van Buren var først over returen og sparkede sikker boldent i mål. Linjedommeren havde dog løftet sit flag og målet annulleredes, da den hollandske angriber kom fra en offsideposition. Yderligere scoringer faldt der ikke i kampen, som sluttede med en 3-1-sejr til Esbjerg fB.

- Det var en rigtig vigtig sejr for os, for at nå de point vi gerne ville, og for at få vist, at vi kan vinde efter en europæisk kamp. Det blev aldrig nogen skøn fodboldkamp, men spillerne viste god moral og hev sejren i land, sagde Niels Frederiksen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider