EfB sendte FC Vestsjælland ud

31. maj. 2015

På to mål af Mick van Buren sikrede EfB sig billetten til næste års Alka Superliga ved slå gæsterne fra FC Vestsjælland i det vigtige bunddrama.

Selvom nervøsiteten og kampens vigtighed var at læse i ansigterne på tilskuerne på Blue Water Arena, var stemningen i top på tribunen. Ført godt an af gæste-capoen Casper Nielsen var der ingen tvivl om, at hjemmeholdet havde en stærk opbakning i ryggen, da kampen blev skudt i gang.

De vestsjællandske vikinger fik dog hurtigt overtaget i kampen. Gæsternes frontmand, Apostolos Vellios, viste tidligt tænder, da et frispark på midten af banen blev opsnappet af Rasmus Festersen, der fandt Vellios. Hjemmeholdet slap dog med skrækken.

En yderst velmotiveret Mick van Buren forsøgte sig fræk som en slagterhund at blokere FC Vestsjællands keepers udspark. Det lykkedes også, men bolden gik forbi det tomme mål, så Thomas Mikkelsen slap med skrækken. Minuttet efter blev esbjergenserne i den grad ramt af en kold spand vand, da gæsterne gjorde det til 0-1. Et indlæg fra højre mod venstre havnede hos Anders Due, der hurtigt lagde bolden ind foran målet, hvor Apostolos Vellios med en firsttimer sendte bolden ind ved nærmeste stolpe.

Som det desværre har været kendetegnet i et par af forårets kampe, så var første halvleg i vind-eller-forsvind-opgøret bare ikke esbjergensernes. Løbene sad ikke i skabet, pasningerne savnede tit lidt, så der kom aldrig flow i esbjergensernes forsøg på at fremspille sig til den chance, der kunne skabe udligningen. Både Erik Friberg og Daniel Larsson kom frem til nogle store chancer, men det var som om, at bolden løb fra de to svenske spillere på den våde bane.

Pausen gjorde i den grad godt for EfB, der kom bragende ud af starthullerne, så snart bolden var givet op. Der gik heller ikke mere end to minutter, før den ønskede udligning var en realitet. Med en lækkerbisken af en stikning fandt Mohammed Fellah Mick van Buren, der med et frækt træk spillede sig forbi gæsternes keeper, så bolden bare skulle sættes ind i det tomme mål. Skarpheden svigtede ikke van Buren, så der kunne høres et jubelbrøl så stort på Blue Water Arena.

Selvom 1-1 ville være nok til at sende FC Vestsjælland ned i 1. division, så undlod esbjergenserne at gå for langt tilbage på banen. I stedet bevarede de det offensive pres. Indskiftningerne af Mikkel Vestergaard og 300-kamps jubilar Hans Henrik Andreasen gjorde, at esbjergenserne kunne bevare det tryk, som de kom ud med efter pausen.

Som kampuret tikkede afsted kunne nerverne atter fornemems på tilskuerpladserne. Et enkelt mål til et af holdene kunne nu betyde alverden til forskel for både klub, fans og hjembyen. Esbjergenserne forsøgte at holde bolden på gæsternes banehalvdel, hvilket også lykkedes godt i lange perioder. Man så endda både Mick van Buren og Hans Henrik Andreasen drible rundt med bolden ude ved hjørneflaget.

Nervøsiteten fik en tak eller to opad, da kampen gik ind i tillægstiden. Vestsjællænderne kastede alt frem i forsøget på at fremtvinge den scoring, der kunne holde liv i deres Superliga-drømme. Det var tæt på at gå galt for vestsjællænderne, da indskiftede Michael Almebäck efter et hjørnespark kom afsted på en omstilling mod det tomme mål, men Jukka Raitala nåede tilbage og fik lavet det, som vel nok kan betegnes som et professionelt frispark på Almebäck.

Det desperate pres mod EfB-målet endte med at ramme vestsjællænderne hårdt, da Mick van Buren fire minutter inde i tillægstiden lukkede og slukkede gæsternes håb. Et stærkt løbearbejde af Ryan Johnson Laursen skabte en omstilling, der fangede gæsterne meget højt. I højre side fandt han Mick van Buren, der søgte ind i feltet, hvor han lagde en tværpasning til Mikkel Vestergaard, der havde taget løbet med frem. I stedet for at afslutte lagde Vestergaard køligt bolden tilbage til van Buren, der uhindret kunne prikke den ind i det tomme mål, så jublen kunne bryde løs og den indfriede Superliga-billet kunne fejres.

Af Lars Johansen

nyheder_divider