EfB sikrer sig angrebsprofil på treårig aftale

01. Jul. 2015

Esbjerg fB har indgået en treårig aftalen med den danske angriber, Nicki Bille Nielsen, der er købt fri af sin kontrakt med franske Evian Thonon Gaillard FC. Nicki Bille har den seneste sæson spillet 19 ligakampe for Evian.

27-årige Nicki Bille spillede sine første år i valbyklubberne, Boldklubben Hellas, Rikken Fodbold Club, og senere Boldklubben Frem, hvor han debuterede som 17-årig i 1. division. Herefter gik turen videre til italienske Reggina Calcio, inden han med stor succes vendte tilbage til dansk fodbold. Siden sommeren 2014 har spillet han for Evian i Frankrig.

- Jeg er utrolig glad og stolt for at kunne komme til en klub, som har vist, at de rigtig gerne vil mig. Når jeg kigger på det her hold, så er der rigtig mange dygtige spillere, og der er en dygtig træner, som gerne vil spille aggressivt og offensivt fodbold, og det har betydet meget for mit valg. Der har ikke været nogen tvivl fra Esbjergs side, og jeg har heller ikke vist nogen tvivl. Kærligheden har bare været der, siger Nicki Bille, der har spillet tre A-landskampe.

I EfB skal Nicki Bille bidrage med noget af den fysik, som cheftræner Niels Frederiksen har efterspurgt i foråret.

- Nicki Bille er en bevægelig og fysisk stærk angriber, der har en energifyldt og aggressiv spillestil. Han har en god tilstedeværelse i feltet og er ikke bange for at tage duellerne, men han kan også rive sig fri foran feltet og afslutte fra distancen. Sidste år var vi det hold i Superligaen, som gennemsnitligt havde flest angreb per kamp, så vi er ikke i tvivl om, at han kommer til at score mål for os, siger Niels Frederiksen.

Nicki Bille flytter til Esbjerg med kæresten Lykke May og hendes søn på to år, og han er sikker på, at han med familien tæt omkring sig vil få succes på fodboldbanen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider