EfB skal holde tæt og skabe chancer mod Hobro

09. Apr. 2015

Esbjerg fB har med fire point mod OB og FC Midtjylland i de to seneste kampe stabiliseret positionen i den nederste del af Alka Superliga inden mødet med Hobro IK fredag aften.

Ud over at glæde sig over, at moralen er intakt, og at EfB fortsat har kontakt med de foranliggende hold, kan cheftræner Niels Frederiksen nemt tøjle sin begejstring over særligt indsatsen i 3-3-kampen mod FC Midtjylland. Defensiven skal forbedres, hvis EfB skal bevare sin status som ubesejret i kampe mod Hobro.

- Hobro er sæsonens positive overraskelse, og vi forbereder os på en svær opgave. De har et koncept, der passer godt til spillerne og holdets styrke: Hurtige spillere, omstillinger, hovedstødsstyrke og standardsituationer. Dertil kan man lægge masser af energi og hårdt arbejde. Med fem mål i de seneste to kampe har vi vist, at vi kan skabe chancer og score mål, og vi skal være så dygtige, at vi kan kreere chancer mod også et godt et organiseret hold som Hobro. Og så skal vi forsvare os bedre end mod FC Midtjylland, siger Niels Frederiksen.

Selv med en sejr vil EfB ikke kunne passere Hobro, der i realiteten har kæmpet og spillet sig til en ny sæson i Alka Superliga. Men trods FC Vestsjællands sejr over OB er afstanden til nedrykningspladserne øget med et point i de seneste kampe.

Jonas Knudsen vender tilbage efter sin skulderskade og afløser Mikkel Vestergaard i EfB-truppen. Lasse Rise er fortsat ikke så langt fremme efter sin fodskade, at han er spilleklar. Men han træner med truppen.  

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Hobro IK fredag den 10. april kl. 18.30 på DS Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider