EfB slog de vestsjællandske vikinger

01. Nov. 2014

EfB sendte med et brandfarligt minut det fastforankrede vestsjællandske vikingeskib til bunds, da Mohammed Fellah og Martin Pusic sendte esbjergenserne på sejrskurs.

Selvom Ove Pedersen er fortid hos FC Vestsjælland, så kan klubben fra Slagelse stadig finde ud af at tøjre vikingeskibet foran målet. Værterne forsøgte tidligt i opgøret at lukke ned for EfB’s hurtige spil over kanterne med en kompakt defensiv, der effektivt lukkede ned for de rum, som esbjergenserne gerne ville spille i.

Opgøret virkede dermed lidt låst i indledningen, inden der kom mere fart i omstillingerne. Første mulighed der fik sukkene til at lyde fra tribunerne kom fra hjemmeholdets Joel Tshibamba, der med et skud mod trekanten tvang Martin Dubravka ud i et forsøg på en tv-redning. Redningen sad dog ikke lige i skabet, så Dubravka var tæt på at give hjemmeholdet en ekstra chancen, men bolden blev clearet, inden det gik galt.

I det 28. spilminut forsøgte Mohammed Fellah sig fra distancen. Afslutningen ramte dog en i klumpen foran mål, så forsøget gik forbi opstanderen til et hjørnespark. Da Fellah tre minutter senere forsøgte sig igen, var der mere held i støvlerne. Jakob Ankersens hjørnespark blev forsøgt clearet, men clearingen landede for fødderne af Fellah, der trykkede af første gang og fra kanten af feltet scorede sit første superligamål.

Esbjergenserne havde knap fået armene ned, inden de igen kunne juble. Et lille minut efter scoringen var Fellah igen på spil, denne gang i oplæggerens rolle. Efter et godt samspil med Jakob Ankersen lagde Fellah bolden tilbage til Martin Pusic, der midt i feltet fik afsluttet. Thomas Mikkelsen i FCV-målet fik i første gang hænderne på afslutningen, men til esbjergensernes store held, så røg bolden i mål via Mikkelsen.

De vestsjællandske vikinger fik efter 54 minutter endnu et skud i boven, da endnu en EfB’er kom på tavlen med sin første superligascoring. Denne gang var det Eddi Gomes, der for første gang blev noteret som en målscorer i landets bedste række. Et langt indkast fra Jonas Knudsen blev forsøgt clearet af det vestsjællandske forsvar, men hovedstødet landede i stedet foran fødderne hos Gomes, der hurtigt fik sparket bolden i mål til esbjergensisk 3-0 føring.

Selvtilliden og frækheden skinnede mere og mere igennem hos esbjergenserne. Om det var en afslutning eller et forsøg på et indlæg skal være usagt, men Jonas Knudsen var fra venstre kant tæt, da han sendte bolden mod mål. Bolden ramte dog bagsiden af overliggeren, så FCV-keeperen slap med skrækken på det lumske skud.

Hjemmeholdets modsvar på EfB’s 3-0 føring var sparsomt. Det egentlige modpres løb tit ud i sandet, så det i stedet var esbjergenserne, der fik sat dagsordenen og dominerede begivenhederne på banen, alt imens friske kræfter afløste de startende spillere.

Det var også en af de friske kræfter, der fik scoret kampens fjerde mål. Indskiftede Mikkel Vestergaard satte tempo på højre kant sammen med Ryan Johnson Laursen, der lagde bolden flot i dybden til Vestergaard, der sikkert eksekverede det gode oplæg.

Hjemmeholdet kom dog på tavlen mod kampens slutning, da Rasmus Festersen med to minutter tilbage kom af sted i højre side af feltet, hvorfra han lagde bolden ind ved fjerneste stolpe. Reduceringen ændrede ikke på udfaldet, så EfB rykker med de tre point forbi vestsjællænderne i tabellen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider