EfB slog endnu engang Liege

28. Nov. 2013

EfB gjorde rent bord i gruppespillets kampe mod belgiske Standard Liege. På Blue Water Arena blev de belgiske gæster slået med 2-1 på to scoringer af Mick van Buren.

Opgøret der kastede esbjergensernes fjerde Europa League-sejr af sig, fik en lidt nervøs begyndelse, hvor boldtab kom lidt let. Som første halvleg skred frem fik Niels Frederiksens tropper mere kontrol over kampen. Trods blåhvidt overtal i boldbesiddelsen var det gæsterne, der kom med afslutningerne, men skarpheden var ikke til sted i disse, der endte udenfor målrammen.

I den anden ende skulle EfB og Mick van Buren ikke bruge mange forsøg til at score. Jakob Ankersen forsøgte med et fladt indlæg at finde Mushaga Bakenga, men indlægget blev pareret og sendt ud til et hjørnespark, inden Bakenga kunne afslutte. I situationen efter hjørnesparket forsøgte Jakob Ankersen sig med en lav afslutning, der via en Standard Liege-spiller endte hos Mick van Buren. Den hollandske angriber lavede en hurtig vending og trykkede af. 1-0 til EfB og van Burens måltørke var forbi.

Minuttet efter van Burens scoring var Jakob Ankersen igen i spil, men denne gang blev den fremadstormende højrekant tacklet, så Ankersen nåede ikke at afslutte på den gode mulighed. Scoringen gav hjemmeholdet momentum i de efterfølgende minutter, men forsøgene fra distancen savnede skarpheden til at trænge igennem gæsternes defensiv eller sætte keeperen på prøve, så van Burens scoring stod som første halvlegs eneste.

Gæsternes Paul-José Mpoku stod for anden halvlegs første rigtige forsøg, da han trykkede af fra kanten af feltet. Afslutningen sad lige på Frederik Rønnow, der ikke havde problemer med at stoppe afslutningen. Syv minutter inde i anden halvleg var Mushaga Bakenga tæt på at få bolden med sig, men, gæsterne fik lukket ned for den fremadstormende EfB’er. Minuttet efter Bakengas chance lå bolden i esbjergensernes mål. Belgiernes anfører, Igor De Camargo, stormede frem og fik tåspidserne på det flade indlæg fra Paul-José Mpoku, så en chanceløs Frederik Rønnow måtte se til, da det flade indlæg blev rettet af og sendt i mål.

Mick van Buren og indskiftede Casper Nielsen var kort tid efter tæt på at svare igen, men både van Burens afslutning og Casper Nielsens på returen blev afværget. Van Buren var tæt på 10 minutter senere, da Jonas Knudsens flade indlæg havde retning mod EfB-målscoreren. Efter 76 minutter takkede anfører Hans Henrik Andreasen af og overlod anførerbindet til Kian Hansen. Indskiftningen af Kian Hansen fik omgående betydning. Tre minutter efter indskiftningen kom Kian Hansen af sted på venstre kanten. Efter at være trukket ind i feltet forsøgte Kian Hansen sig med et fladt indlæg. Indlægget ramte en Standard Liege-spiller, hvorefter bolden landende hos en helt fri Mick van Buren, der kunne løbe bolden i det tomme mål.

Van Burens to scoringer sikrede esbjergenserne deres fjerde sejr i Europa League, så EfB efter fem kampe er noteret for hele 12 point i gruppespillet.

- Jeg synes, at vi mødte et stærkt hold. Jeg advarede spillerne om ikke at tage for let på det. De havde nogle spillere, der gjorde rigtigt ondt på os. Samlet set slog vi et rigtigt godt hold. Derudover fik vi tanket noget selvtillid. Vi har i hvert fald en, der fik scoret to gange i dag, som fik tanket godt med selvtillid, sagde EfB’s cheftræner Niels Frederiksen efter endnu en Europa League-sejr. 

Af Lars Johansen

nyheder_divider