EfB sluttede sæsonen med at dukke Brøndby

07. Jun. 2015

EfB rundede 2015-16 sæsonen af med en flot udebanesejr over bronzevinderne fra Brøndby, der blev slået på et mål af Mohammed Fellah.

EfB lagde aggressivt fra land på Brøndby Stadion, hvor der tidligt kom et højt pres på boldholderen, når hjemmeholdet havde bolden. Første store EfB-mulighed kom dog via en dødbold, da Michael Almebäck satte hovedet på Mohammed Fellahs frispark, men afslutningen blev afværget.

Brøndby fulgte op med det aggressive presspil i kampens indledning, så første halvleg så to hold, der satte fart over stepperne og søgte mod målet. Det gav en ganske underholdende første halvleg med en masse chancer. En af de helt store tilfaldt Robin Söder efter et kvarters spil. Kevin Mensah kom igennem i venstre side, hvorfra han lagde bolden ind til Söder, der missede direktøren og fik sendt bolden ud til målspark.

Teemu Pukki var efter 20 minutters spil tæt på at komme igennem EfB-defensiven, men Daniel Stenderup nåede ned og fik afværget. Hurtigt gik det den anden vej, denne gang med Mensah i rollen som afslutteren. Ryan Johnson Laursen fik i samspil med Söder lagt bolden skråt tilbage til Mensah, der helt fri foran målet kunne afslutte, men denne gang nåede en Brøndby-spiller ned og fik afværget på stregen.

Næste store chance tilfaldt Brøndby, da Johan Larsson lagde en god tværpasning i feltet til Elbasan Rashani, der dog fuldstændigt mistimede afslutningen, så bolden landende i Martin Dubravkas hænder.

Esbjergeserne var nødsaget til at fortage deres første udskiftning før pausen, da Erik Friberg måtte udgå med rygproblemer. 

EfB kom stærkt ud efter pausen. Efter blot seks minutters spil gav det også bonus. Et vedvarende pres gav først afslutningsmuligheder til Hans Henrik Andreasen, men afslutningsforsøgene blev afværget. Bolden blev aldrig clearet, da det sidste skudforsøg endte ved Mohammed Fellah, der tog et hurtigt træk og lagde bolden i mål med en tunnel på Brøndby-keeper Lukas Hradecky.

Anden halvleg så aldrig den samme strøm af chancer som før pausen. Der var givet vis chancer til begge hold, men de blev aldrig så store som før pausen. Flere af forsøgene blev sendt forbi målet. EfB-defensiven fik lukket godt ned for bronzevinderne, faktisk så godt, at esbjergenserne holdt nullet for første kamp siden 0-0 opgøret ude mod Randers den 30. april. Esbjergenserne kan dermed gå på sommerferie med et clean sheet, efter de sluttede sæsonen af med to sejre i træk.

Af Lars Johansen

nyheder_divider