EfB smed føring i ny FCK-dukkert

03. maj. 2015

For anden gang på fire dage fik Esbjerg fB intet ud af en solid indsats mod FC København, der vendte gæsternes pauseføring til en 2-1-sejr efter en intens men ærgerlig afslutning i Telia Parken.

I solbeskinnede Telia Parken indledte EfB med god tålmodighed i boldomgangen og et par lovende tilløb. Det var dog hjemmeholdet, som forårsagede størst uro efter seks minutter, da Steve De Ridder slap fri efter et boldtab af Fellah, men Stenderup kom årvågent imellem med en veltimet, glidende oprydning. Noget tilsvarende var tilfældet kort efter, og så blev det Knudsens tur til at forhindre en åben mulighed til den løbestærke hollænder.

Gæsterne forsøgte ad flere omgange at slå hurtige kontraer, både ved Laursen i højre og Lyng i venstre, men begge gange blev de nedlagt af københavnsk kynisme og med gule kort som den naturlige konsekvens. Værternes Tom Høgli flugtede forbi fjerneste opstander med kampens første afslutning i det 24. minut, og det skulle vise sig at være et akavet varselsskud fra nordmanden.

Norsk selvmål

To minutter senere faldt EfB’s første afslutning, da Daniel Larsson driblede sig igennem og fremtvang et hjørnespark med et spidst spark. Casper Nielsens indadskruede hjørnespark mod forreste stolpe blev oplægget til sæsonens måske mest velorkestrerede selvmål, da Rúrik Gíslason forlængede til forsvarskollega Høgli, der ufrivilligt headede bolden videre og ind ved fjerneste opstander.

Løverne præsterede kun et par forkølede modtræk før pausen. Forkølelsen fortsatte i begyndelsen af anden halvleg, hvor Nicolai Jørgensen misbrugte stort ved at støde nedfaldsbolden fra Ludwig Augustinssons hjørnespark over mål. Kort efter fiskede FCK’erne efter et straffespark til Thomas Delaney uden held, men der tegnede sig et mønster: FCK pressede på – uden træfsikkerhed. Jørgensen og De Ridder missede med korte mellemrum, mens EfB forsøgte at stille hurtigt om med Larsson som ensom frontmand.

Fejlslagne kontraer kostede

Svenskerens ensomhed var midlertidig, for EfB bragte både Söder og Rise i spil midt i halvlegen. Sidstnævnte med omgående indflydelse, for han sendte Larsson alene med Stephan Andersen efter 66 minutter, og to minutter senere afsluttede Rise selv lige på efter endnu en omstilling.

Med de kontramuligheder burde udeholdet have lukket kampen. I stedet lagde FCK på ny tryk – denne gang med fuldt udbytte. Mathias ”Zanka” Jørgensen headede direkte på Dúbravka, inden Daniel Amartey efter hjørnespark fulgte op på Jørgensens hovedstød i det lille felt og smadrede returen ind til 1-1.

Udligningen livede den allerede afvekslende affære endnu mere op, og EfB skubbede spillet længere frem. Efter få sekunder på banen var Mikkel Vestergaard kun stolpen fra at heade EfB på 1-2 efter Larssons oplæg i 80. minut. Uskarpheden viste sig atter kostbar. En tværaflevering til Christoffer Remmer blev ikke clearet kort før tid, og i stedet fandt den indskiftede højreback Nicolai Jørgensen på midten, der meget sikkert indtog matchvinderrollen og fuldendte et bittert FCK-comeback.

- Vi havde muligheden for at score til 2-0 og 2-1, og vores præstation berettigede os til at få noget med. Det er en irriterende følelse, men jeg er stadigvæk glad for, vi præsterede godt. Det havde været værre at tabe herinde efter en rigtig dårlig kamp, sagde cheftræner Niels Frederiksen.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider