EfB storsejrede mod Silkeborg IF

09. maj. 2015

I en intens kamp mellem Esbjerg fB og Silkeborg IF bølgede spillet frem og tilbage, og halvvejs i anden halvleg var silkeborgenserne endda foran. En velspillende Mick van Buren ville det dog anderledes, og med to mål og to assist i anden halvleg sikrede han, at EfB vandt 5-2.

De to hold var mærket af kampens vigtighed, og der var masser af intensitet fra første fløjt. Den første chance opstod, da Ryan Johnson Laursen kom igennem og slog bolden indover. Bolden blev blokeret og havnede ved Casper Nielsen, men hans afslutning blev reddet af målmanden.

Halvvejs inde i første halvleg fik Silkeborg IF deres største chance, da de efter en omstilling kom igennem med Emil Scheel og Morten Beck. Morten Beck blev spillet fri og afsluttede fra offside-position, men Martin Dúbravka reddede sikkert.

Kort inden pause var det esbjergensernes tur til at udnytte en omstilling, da Jonas Knudsen kom igennem i venstre side. Han slog bolden på tværs til Mohammed Fellah, som tæmmede den og afsluttede i det lange hjørne forbi en chanceløs Thomas Nørgaard i målet.

Anden halvleg startede som udeholdet havde drømt om, da Dennis Flinta drev bolden frem, inden han sendte den videre til Emil Scheel, som udlignede.

Blot minuttet efter modtog Ryan Johnson Laursen en advarsel, da han stoppede et lovende angreb i silkeborgensernes venstre side. På det efterfølgende frispark blev bolden slået ind i hovedet på Thorbjørn Holst Rasmussen, der headede bolden i mål og bragte udeholdet foran 2-1.

Blot to minutter efter forsøgte Mick van Buren at gøre krav på en startplads på bedste vis, da Daniel Larsson sendte bolden ind til ham, og han flugtede bolden i mål.

Senere slog Mohammed Fellah bolden op til Daniel Larsson, som trak forbi en modstander og blev nedlagt i straffesparksfeltet, da silkeborgenseren tog hans støtteben. Hans Henrik Andreasen gik til bolden, men målmanden reddede hans afslutning. Heldigvis var Mick van Buren først over returen, og han bragte atter esbjergenserne foran.

Efter scoringen kom Kevin Mensah på banen i stedet for Mohammed Fellah, men der gik ikke lang tid før, han blev ramt i en tackling og måtte humpe rundt resten af kampen, da alle udskiftninger var blevet brugt.

Den indskiftede hollænder var dog ikke færdig med at stråle, og kort tid efter spillede han Casper Nielsen fri. Nielsen trak bolden forbi en modstander og lagde sikkert bolden i mål til 4-2.

Mick van Buren assisterede efterfølgende også den skadede Kevin Mensah, som modtog bolden i venstre side og prikkede den forbi en chanceløs Thomas Nørgaard til slutresultatet 5-2.

- Det er en rigtig vigtig sejr, og vi er tilfredse med præstationen. Der skal lyde en stor ros til gutterne for at holde hovedet oppe, men det her er kun første stik, sagde Niels Frederiksen efter kampen og så dermed allerede frem mod næste rundes opgør mod FC Nordsjælland.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider