EfB tabte i Farum

03. aug. 2014

Det var i den grad de brændte chancers kamp, da de mange medfulgte EfB-fans så de blåstribede tabe i Farum til et FC Nordsjælland-mandskab, der i modsætning til esbjergenserne udnyttede de store scoringschancer. 

Der var ikke gået mange minutter af opgøret i Farum, før måltavlen snildt kunne have talt flere scoringer. Et langt udspark fra FCN-keeper David Jensen sendte Kristian Lindberg selv af sted mod Martin Dúbravkas mål. Mens Magnus Lekven forsøgte at løbe sin modstander op fik Lindberg afsluttet, heldigvis sad den gyldne mulighed lige i favnen på Dúbravka, så esbjergenserne slap med skrækken. Under et minut senere var det Martin Pusic, der var tæt på at score opgørets første mål. Pusic sparkede mod fjerneste stolpe, da han modtog et indlæg fra højre. Til ærgrelse for gæsterne på Farum Park ramte afslutningen stolpen.

Pusic skulle sidenhen få et hav af chancer for at bringe esbjergenserne i front. Men ind ville bolden ikke. Først var det med et hårdt hovedstød på Jonas Knudsens indkast, sidenhen på et hjørnespark fra Mohammed Fellah, som Pusic ikke fik ramt ordentligt på, men trods det var bolden tæt på at gå i mål. Chancen blev endnu større, da den østrigske angriber med kroatiske aner fik chancen fra 11-meterpletten, efter hjemmeholdets Anders Christiansen havde stoppet Jeppe Andersens aflevering med armen. Men heldet var heller ikke med Pusic fra straffesparkspletten. David Jensen havde læst Pusic’ afslutning og reddede. Returen gav dog en endnu større chance, men i stedet for at banke den i mål blev den banket over målet.

I den chancerige første halvleg var nordsjællænderne skarpere. Efter en halv times spil ramte Eddi Gomes aflevering Kristian Lindberg på midtbanen. Lindberg sendte derefter Søren Christensen af sted på en omstilling. Her viste Christensen overblikket og fandt Uffe Bech i højre side af feltet. Bech udnyttede konsekvent muligheden og sendte bolden ind ved fjerneste stolpe med en sikker inderside.

Lige før pausen var hjemmeholdet tæt på at komme på 2-0, da Joshua John trak ind i banen og trykkede af med højrebenet. Dúbravka fik paraderne på, men returen havnede lige for fødderne hos Kristian Lindberg, der til vestjydernes held ikke fik ramt bolden ordentligt og sendt den i det tomme mål.

Bagud med 1-0 lagde esbjergenserne pres på hjemmeholdet efter pausen. Et højt pres skabte hurtigt et par gode chancer. Første store chance tilfaldt Jakob Ankersen, da Mick van Buren fandt ham, men David Jensen nåede ned og fik pareret med højre hånd. Kort efter var Martin Pusic tæt på at bryde forbandelsen, da Ryan Johnson Laursen var tæt på at finde ham med et fladt indlæg, men lige før Pusic kunne prikke bolden i mål, kom Ivan Runje ned og fik prikket bolden forbi Pusic.

Pusic og Ankersen fandt dog skarpheden efter lidt tid. På to gyldne minutter fik de to bragt esbjergenserne i front. I det 62. minut headede Martin Pusic bolden ind i det korte hjørne, efter godt opspil fra Jeppe Andersen, Mick van Buren og Mohammed Fellah.

Jublen hos de medrejsende EfB-tilhængere havde ikke engang lagt sig, inden Jakob Ankersen gav dem mere at juble over. En lang stigning med retning mod EfB’s front duo, blev forsøgt clearet, men til esbjergensernes held havnede clearingen lige hos Jakob Ankersen, der sikkert sparkede den ind fra distancen. På to minutter var kampen vendt fra esbjergensisk nedtur til esbjergensisk optur.

De to hurtige scoringer fik igen hjemmeholdet ud af starthullerne. Emiliano Marcondes viste selvtillid, da han trykkede af fra distancen. Martin Dúbravka måtte ud med en pragtredning, for at forhindre den unge nordsjællandske spiller i at reducere. Presset fortsatte, så efter det efterfølgende hjørnespark måtte Magnus Lekven tage ulovligheder i brug, da Uffe Bech forsøgte at komme igennem i feltet. Straffespark og Bech stod selv klar ved 11-meterpletten. Her var Bech sikkerheden selv og scorede sikkert.

Hjemmeholdets pres blev efterfølgende hårdere. Martin Vingaard var i minuttet efter tæt på at bringe hjemmeholdet i front igen. Tre minutter senere gik den ikke længere for esbjergenserne. Morten Nordstrand snød offsidefælden og kom af sted. Den hurtige nordsjælland-angriber viste overblik og fandt Joshua John på midten, da Dúbravka og Gomes forsøgte at lukke af for Nordstrands afslutningsmuligheder. På midten kunne John ubesværet gøre det til 3-2, selvom Gomes kæmpende forsøgte at komme tilbage og blokere for afslutningen mod det tomme mål.

Trods et par offensive indskiftninger efter Johns føringsmål formåede esbjergenserne ikke at rejse sig igen. Det ene flotte comeback blev afløst af et andet, så esbjergenserne måtte tage hjem fra Farum uden point.

Af Lars Johansen

nyheder_divider