EfB tabte premieren

21. Jul. 2014

Chancer på samlebånd og spilovertag var ikke nok til at sikre point i sæsonpremieren mod Randers. Gæsterne løb med sejren på en scoring kort efter pausen, selvom EfB flere gange testede Randers-keeperen.

Randers-keeper Karl-Johan Johnsson fik nok at se til i første halvleg. I kampens indledning testede først Jeppe Andersen den svenske keeper, inden sidste sæsons mest afsluttende EfB’er, Jakob Ankersen, også forsøgte sig efter et flot sololøb.

Det var en anden esbjergenser, der var tæt på at blive kampens første målscorer. Fra sin venstrekant havde Casper Nielsen bevæget sig over på højre, hvor han satte tempo på og frækt forsøgte sig med at lob over den svenske Randers-keeper. Bolden blev fulgt med længsel af de fleste på Blue Water Arena, og der lød også et skuffelsens suk, da det frække forsøg ramte overliggeren.

Forsøgene mod Martin Dúbravkas mål var få i kampens første 45 minutter. Bedste mulighed tilfaldt Jonas Kamper tidligt i halvlegen, men forsøget endte aldrig med at teste Dúbravka, da Michael Jakobsen nåede ned og fik blokeret skudforsøget.

Randers’ højre back, Johnny Thomsen, stod for et tilsvarende flot tilbageløb i den anden ende, da han formåede at komme tilbage og afværge Jakob Ankersens forsøg, da han efter en omstilling kom af sted på en friløber. Randers-forsvareren nåede tilbage lige i sidste øjeblik, så Ankersens afslutning endte med at gå ud til et esbjergensisk hjørnespark.

Bolden kom også i mål få minutter før pausen, da Emil Lyng forlængede bolden med hovedet, men EfB-angriberen blev dømt offside, så de to mandskaber måtte gå til pausen med sæsonens første scoring til gode.

Scorer man ikke på sine chancer, så ender man med at blive straffet. Det måtte esbjergenserne sande kort efter pausen. Højresiden af EfB-forsvaret og målmand Dúbravka så ikke helt klare ud på aftalerne, da Viktor Lundberg løb imellem Ryan Johnson Laursen og Eddie Gomes for derefter at lobbe bolden over Martin Dúbravka til Randers-føring.

Jagten på en udligning gik for alvor i gang kort tid efter Lundbergs scoring. I front skiftede hjemmeholdet duoen med Emil Lyng og Mikkel Vestergaard ud med Martin Pusic og Mohammed Fellah. Ændringen gav hurtigt esbjergenserne en fornyet offensiv energi, så gæsterne kom for alvor under pres. Chancerne var også til en scoring eller to, men den berømte sidste aflevering eller de evigt berømte marginaler manglede. Største chance tilfaldt Jakob Ankersen, da en afslutning ude fra havnede hos ham, hvorefter han forsøgte sig med en afslutning tæt på mål, men afslutningen blev pareret og sendt til hjørnespark.

Det gode og til tider flotte spil blev med esbjergensiske briller derfor desværre ikke belønnet med point, da Randers løb med de tre point i sæsonens første kamp.

Af Lars Johansen

nyheder_divider