EfB tabte til den lilla overmagt

20. feb. 2014

Fiorentina viste forskellen på Superligaen og toppen af Serie A, da italienerne sikrede sig et godt udgangspunkt til returopgøret ved at slå EfB med 1-3. Esbjergenserne kæmpede ellers deres chance, men den hurtige italienske offensiv viste sig for stærk for de blåstribede på Blue Water Arena. 

Trods en flot og godkendt indsats fra EfB-spillerne var der ikke en finger at sætte på de italienske gæsters 1-3 sejr.

EfB’s debuterende angriber, Martin Pusic, var manden med kampens første forsøg. Hovedstødet resulterede ikke i en scoring, men Pusic havde mere i støvlerne. Forskellen på den danske Superliga og toppen af Serie-A blev synlig få minutter senere. Mellem de to EfB-midtstoppere tog Alessandro Matri elegant bolden ned med en kattepote, hvorefter han bankede bolden ind bag en sagesløs Martin Dúbravka.

Det frygtede stormløb fra viola-drengene blev for en stund afblæst, da Niels Frederiksens tropper hurtigt svarede igen. ?? indlæg blev der ikke sat hovedet på, så bolden landede for fødderne af Pusic, der med en flot venstre yderside skruede bolden ind bag Neto i Fiorentina-målet.

De hurtige italienere lod sig ikke kyse af den hurtige udligning. På italienernes højre kant kunne Emil Lyng ikke følge med, da Facundo Roncaglia satte tempo på. Fra baglinjen fik Roncaglia sendt et indlæg ind, der i første omgang blev forsøgt clearet af Davidson Drobo-Ampem. Uheldigvis for EfB landede clearingen lige i fødderne på Josip Illčić, der hurtigt sparkede bolden ind i det lange hjørne.

En udligning lurede igen, da Pusic, Jonas Knudsen og Peter Ankersen hver havde gode forsøg indenfor en kort periode. Som en kold spand vandt i hovedet på esbjergensernes comebackforsøg blev der så minutter senere dømt straffespark til de italienske gæster. I en duel med Drobo-Ampen endte Manuel Pasqual med at ryge til jorden, hvorefter kampens russiske dommer pegende mod 11-meterpletten. Her var Alberto Aquillani sikkerheden selv, så EfB måtte gå til pause nede med 1-3.

De mange scoringer fra første halvleg udeblev efter pausen. Kampens anden halvdel udviklede sig hurtigt til en stillingskrig, hvor esbjergenserne havde mere end svært ved at få låst viola-defensiven op i forhold til første halvleg. Kort før uret rundede en times spilletid havde gæsterne to forsøg, inden Jonas Knudsen forsøgte sig med et langskud, som Neto afværgede i Fiorentina-målet.

Et kvarter før slutfløjt havde Borja Valero en gylden mulighed for at øge føringen, men den skarphed som italienerne havde vist i første halvleg svigtede, så afslutningen gik forbi målrammen. Indskiftede Mario Gomez havde med fem minutter tilbage samme mulighed som Valero, men hovedstødet sad lige i favnen på Dúbravka.

Anden halvlegs stillingskrig ændrede ikke på stillingen efter første halvleg, så EfB skal til Firenze og forsøge at hente en sejr på tre overskydende mål, hvis Europa Leagues næste runde også skal have dansk deltagelse.

- Samlet set var det meget opløftende i forhold til vores spil med bolden og vores evne til at skabe chancer. Fellah, Pusic og Lekven gav vores offensiv et opløftende pust. Samlet set synes jeg, at det er ganske opløftende, når man tager i betragtning, at vi ikke har spillet en turneringskamp endnu. Jeg tror dybest set ikke, at det betyder så meget, at vi ikke har spillet en betydningsfuld kamp i så lang tid. Vi så ud til at være oppe i et højt gear i dag.

- Efter at vi i en periode havde skabt mange chancer, gik de ned og lukkede kampen ved at score på et straffespark.

- Håbet for at vi går videre, er helt mikroskopisk, men man skal aldrig udelukke noget, så vi går uden tvivl ud for at vinde i Italien i næste uge, sagde EfB's cheftræner Niels Frederiksen efter kampen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider