EfB tabte til toptrimmede tyskere

18. jan. 2014

Mainz 05 havde inviteret EfB til træningskamp, som deres sidste forberedelse til Bundesligastarten næste weekend. Til trods for at esbjergenserne blot havde trænet tre gange siden vinterpausen, spillede de fint med men måtte lide et nederlag på 2-0.

For første gang i år var de blåhvide på græs, og det foregik på en meget hurtig bane i Mainz lidt uden for Frankfurt. Dette udnyttede tyskerne i kampens første minutter, da Hans Henrik Andreasen tabte bolden i opspillet, og alene med Frederik Rønnow tippede Julian Koch bolden i mål.

Til trods for dette startede esbjergenserne godt, og især Martin Pusic havde en god debut og var holdets farligste mand, både da han efter et indlæg headede tæt forbi mål, og da han tog bolden ned med brystet og afsluttede lige på målmanden.

For Mainz 05 var det den tidligere EfB-spiller, Niki Zimling, der havde taget taktstokken og dirigerede sit hold. Kort før pausen var dette medhjælpende til at føringen blev udbygget, da Davidson Drobo-Ampem tabte en duel, og Yunus Malli scorede sikkert alene med Frederik Rønnow.

Anden halvleg var præget af mange udskiftninger og halve chancer, hvor ingen af holdene fik rigtigt flow i deres spil. Et kvarter inde i halvlegen måtte Hans Henrik Andreasen forlade banen, da han efter en hovedstødsduel faldt ned og blev ramt i hovedet af en støvle.

Halvlegens største chance opstod, da Mohammed Fellah på kanten af feltet sparkede tæt forbi stolpen. Tættere på scoring kom ingen af holdene, og kampen sluttede 2-0 til Mainz 05.

- Det var rart at have Magnus Lekven med igen, og han var meget på bolden og meget spilbar. Som vi havde snakket om inden, prøvede vi virkelig at spille fodbold. Martin Pusic havde en god debut, hvor han arbejdede hårdt, og kunne med sin kropsstyrke matche de stærke tyskere, sagde assistenttræner Michael ”Mex” Pedersen efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider