EfB tester truppens bredde mod AGF

27. okt. 2013

Hverdagen kalder atter efter en fin europæisk præstation, og Esbjerg fB’s spillere kender efterhånden overgangen fra at spille Europa League til benhård kamp om vigtige point i Superligaen.

Senest AGF var i Esbjerg 10. august, blev holdet sendt hjem med en 5-1-afklapsning. EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen, forbereder sig på et andet, langt mere jævnbyrdigt scenarie, når aarhusianerne kommer på sæsonens andet besøg mandag kl. 19.00.

- I denne liga er der ikke nogen kampe, der er anderledes. De er alle svære og jævnbyrdige. Selv om ligaen er tæt, er der med 20 kampe tilbage ikke rigtig nogen, der for alvor føler sig truet af nedrykning. Men der er masser at spille for hver gang, fordi en sejr kan rykke meget, siger Niels Frederiksen. 

EfB holder trods de to seneste nederlag til OB og FC Vestsjælland fast i, hvad der inden weekendens første kampe var en truet tredjeplads. Midt i et kampprogram med mange europæiske kampe har holdet bevaret en placering i den bedste halvdel af Superligaen, men det kræver point mod AGF at holde positionen.

Den dobbelte målscorer fra Borås torsdag aften, Hans Henrik Andreasen, er ude i to kampe efter udvisningen i slutminutterne mod FC Vestsjælland, og Jonas Knudsen har samlet point til en karantænedag.

- Det er to spillere, der på det nærmeste har fået fuld spilletid indtil nu, men det skal vi kunne klare med en bred trup. Vi går til AGF-kampen med en fin oplevelse i Sverige, hvor vi fandt tilbage til nogle af de gamle dyder: Hårdt arbejde, solid defensiv og gode omstillinger. Dem skal vi bygge videre på mandag aften. Alle er bevidste om, at det ikke nytter noget, at vi kun kan spille i Europa. Vi skal også kunne præstere i Superligaen, siger Niels Frederiksen.

Jerry Lucena og Jakob Andreasen er nye i en 19-mandstrup.

EfB spiller kampen i Superligaen mod AGF mandag den 28. oktober kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

 

nyheder_divider