EfB tog hul på foråret med en sejr

24. feb. 2014

EfB hentede en fortjent sejr i årets første superligakamp. Et underholdende opgør endte med en 2-1 sejr over gæsterne fra FC Nordsjælland efter en kamp, hvor esbjergenserne spillede sig frem til et hav af chancer.

Forårssæsonen blev skudt i gang med et lidt nervøst hjemmehold, der dog hurtigt fandt det flotte spil frem. Som første halvleg skred frem, fik esbjergenserne et solidt overtag. Overtaget udmøntede sig også i en række store chancer til EfB’erne.

Første store chance stod superligadebutanten, Martin Pusic, for. David Jensens i FCN-målet forsøg at bokse Jakob Ankersens indlæg væk, men bolden røg videre til Pusic, der var tæt på en hovedstødsscoring. Uheldigvis for Pusic ramte han ikke bolden optimalt, så gæsterne slap med skrækken.

En fremstormende Jonas Knudsen forsøgte sig få minutter efter, da han bankede Mohammed Fellahs aflevering ind i sidenettet. Fellah måtte efter 20 minutter forlade banen med en forstærkning i højre baglår.

Kort efter indskiftningen af Mushaga Bakenga var Pusic tæt på igen, men den flade aflevering fra Jakob Ankersen ramte ikke angriberen, der ellers kunne have scoret i et tomt mål. Holdkammeraterne lod ikke Pusic være ene mand om at teste David Jensen. Bakenga prøvede med hovedet, Peter Ankersen med et placeret langskud og Hans Henrik Andreasen med en afslutning tæt på mål, men ind ville bolden ikke. Kort før Hans Henrik Andreasens forsøg havde Anders Christiansen en gylden mulighed for at bringe gæsterne i front, da han opsnappede en aflevering fra Michael Jakobsen. Tilskuerne på Blue Water Arena slap med skrækken, da Christiansens afslutning gik ved siden af målet.

Som det mest af alt lignede en underholdende første halvleg uden scoringer, kom den forløsende scoring. I tillægstiden sendte Pusic indskiftede Mushaga Bakenga af sted. Den hurtige nordmand var ikke til at stoppe. Træfsikkerheden svigtede ikke Bakenga, der flot sendte bolden ind bag David Jensen til esbjergensisk pauseføring.

Første halvlegs lange ventetid på en forløsende scoring blev erstattet af en tidlig scoring efter pausen. Jakob Ankersen tvang Nicolai Stokholm til at tage ulovlige midler i brug, da den fremadstormende EfB’er satte fart på i feltet. Dommeren pegede på 11-meterpletten, hvor Martin Pusic gjorde sig klar til at sparke. Sikkert satte Pusic sin første superligascoring ind og scorede for anden kamp i træk på Blue Water Arena.

Den kroatiske EfB-angriber kunne kort efter have øget føringen til 3-0, men afslutningen fra få meters afstand blev reddet af David Jensen i Nordsjælland-målet. 

EfB-føringen tvang gæsterne længere frem på banen, så Martin Dúbravka måtte ud i fuld længde og hive en pragtredning frem, da et frisparksforsøg var tæt på at give gæsterne en reducerende scoring.

Otte minutter før tid var det nær gået galt for Martin Dúbravka, men i flere forsøg lykkedes det for EfB-keeperen at pille bolden fra indskiftede Kristian Lindberg. Kort efter gik det galt, da Kim Aabech i to forsøg fik sendt bolden ind bag den karismatiske EfB-keeper. Dúbravka fik ellers sat en god fodparade på første forsøg, men en dårlig clearing fra Dúbravkas forsvar serverede bolden for Aabech, der ikke var sen om at udnytte chancen.

Som bolden var givet op efter Aabechs scoring var Pusic tæt på endnu en scoring. Bakenga fandt sin angrebsmakker, der helt fri ikke fik passeret David Jensen for anden gang - ej heller på returen, der ramte stolpen.

Den chancerige forårsdebut kastede fortjent en sejr og tre point af sig til EfB, der havde chancerne til flere end de to scoringer.

Af Lars Johansen

nyheder_divider