EfB tog point fra mestrene

23. aug. 2015

Robin Söders flotte scoring sikrede EfB point for anden kamp i træk, da esbjergenserne tog det ene point mod de forsvarende mestre fra Midtjylland. 

Det lugtede ikke af point i kampens indledning, da de midtjyske gæster kom foran efter 13 minutter. Nicki Bille fik sendt en for kort aflevering tilbage til Michael Jakobsen, der fik sit clearingsforsøg blokeret af Marcos Urena. Den midtjyske højrekant satte fart op omstillingen og fandt fremstormende Paul Onuachu foran mål, hvor den midtjyske angriber satte bolden ind til venstre for Martin Dubravka.

Esbjergenserne fik visket den dårlige start af sig og kom bedre med. En boldbesiddelsesprocent på 49-51 midtvejs i første halvleg vidner om, at værterne fik skabt balance i kampen. Begge hold spillede sig i løbet af første halvleg til flere gode chancer. Onuachu forsøgte sig sidenhen med et hovedstødsforsøg, inden Casper Nielsen viste god figtervilje. Den unge midtbanespiller fik en ordentlig tackling af gæsternes Tim Sparv. Da han lige var kommet på benene, leverede han en hælaflevering og sendte Nicki Bille videre, så Bille kunne lægge bolden ind til Robin Söder, hvis afslutning dog gik lige forbi målet.

På højre kant havde esbjergenserne Robin Söder, der især sprudlede i første halvleg. Et af kampens helt store højdepunkter kom efter 31 minutter. På højre kanten sendte Mohammed Fellah Daniel Stenderup afsted. Stenderup fandt en fri Robin Söder, der efter et flot drive op i banen trak ind og smækkede bolden ind med venstrebenet til esbjergensisk udligning.

Som første halvleg nærmede sig sin afslutning havde esbjergenserne fået erobret overtaget. Med en boldbesiddelsesprocent på hele 60-40 fik esbjergenserne skabt et godt pres på midtjyderne. Presset tog dog sin tørn på hjemmeholdets spillere, da Lasse Rise måtte udgå efter 38 minutter.

Efter pausen kom næste udskiftning, hvor Leon Jessen blev erstattet af Jerry Lucena. Indskiftede Mikkel Vestergaard var tæt på at gøre en stor entre efter få minutter på banen, da han fandt Nicki Bille på kanten af feltet. Bille kom afsted i hullet omgivet af tre midtjyder, men blev i afslutningsøjeblikket presset så meget, af afslutningen kom liggende.

Overtaget fra slutningen af første halvleg kom kun i momenter efter pausen, hvor midtjyderne i længere perioder slog tonen an. Tim Sparv havde et godt forsøg, da han smækkede til bolden i en vending, inden Jakob Poulsen kort tid efter sendte et frispark på overliggeren.

Størstedelen af de fremmødte tilskuere troede for en stund, at triumfen var på vej, da Magnus Lekven sendte bolden i målet. Målet blev dog annulleret grundet offside, da Hans Henrik Andreasen i en offsideposition havde rettet Mohammed Fellahs afslutning fra distancen af.  

Esbjergenserne havde ikke i sinde at lade gæsterne fra Midtjylland løbe med alle pointene, så selvom trætheden kunne ses i kampens døende minutter, så blev de blåstribede ved med at æde sig selv. Selvom musklerne begyndte at krampe, blev esbjergenserne ved med at æde sig selv og tage de chanceskabende og defensive løb, der skal til for at sikre point i kampens afslutning. I tillægstiden var Nicki Bille tæt på at sikre EfB alle tre point, da han røg afsted i en løbeduel. Bille vandt duellen og kom hårdt presset frem til en afslutning, der dog passerede lige forbi den forkerte side af stolpen, så det nervepirrendeopgør endte med en pointdeling.

Af Lars Johansen

nyheder_divider