EfB vandt bundopgøret

20. okt. 2014

6.478 tilskuere så EfB dukke OB i bundopgøret på et regnvådt Blue Water Arena. Jakob Ankersen og Robin Söder var mændene bag scoringerne, der sikrede EfB tre dejlige point på kontoen. Sejren sender EfB op på niendepladsen med 11 point for 11 kampe.

Kampens vigtighed kunne læses fra første fløjt. Med gæsterne afventende fik EfB forholdsvist ubesværet lov til at sætte tonen for opgørets indledende minutter. Chancerne var det småt med, men det blev til at par indlægsforsøg og afslutninger fra distancen, der ikke for alvor gav Mads Toppel i OB-målet sved på panden.

De fynske gæster fik opgørets første store mulighed, da der blev fløjtet for et frispark begået af Eddi Gomes, da han tog et godt returløb for at stoppe gæsternes fremløb. Frisparkskombinationen så ganske givet smart ud, men med en afslutning forbi målet blev det aldrig til den mulighed, som Ove Pedersen og gæsterne kunne have håbet.

Skuffelsens suk lød på det meste af Blue Water Arena, da Jakob Ankersen efter et hurtigt træk svingede venstrebenet. Den frække afslutning gik dog forbi opstanderen, så gæsterne slap med skrækken. Kort efter var det hjemmeholdet, der slap med skrækken, da Martin Spelmann efter et par gode OB-kombinationer kom igennem EfB-forsvaret. Skarpheden svigtede i den grad Spelmann, der med et fladt skud ikke skabte de store problemer for Martin Dubravka.

Ryan Johnson Laursen fik med en hurtig aflevering skabt en farlig omstilling, da han fandt en fremstormende Jeppe Andersen. Andersen viste overblikket og fandt Martin Pusic i modsatte side. Pusic tog et træk og trykkede af mod fjerneste stolpe. Toppel kunne ikke holde den hårde afslutning, men til fynboernes held nåede Robin Söder ikke frem til returen.

Kort efter slap heldet op for gæsterne. OB’s Emil Larsen var med hjemme for at forsvare, da Jeppe Andersen driblede rundt i gæsternes straffesparksfelt. På et ufarligt sted lykkedes det Larsen at sende Andersen til jorden, hvorefter dommeren pegede på straffesparkspletten. Fra den berømte plet svigtede Jakob Ankersen ikke. Med sit andet superligamål i denne sæson sendte Ankersen bolden sikkert ind i højre side, mens Toppel, der valgte den forkerte side, ikke kunne gøre andet end at se Ankersen score kampens første mål.

I halvlegens døende sekunder fik OB lagt et godt pres på EfB i forbindelse med et par hjørnespark, men Martin Dubravka var på plads, da hovedstødsforsøget kom, så esbjergenserne kunne gå til pausen med føringen i behold.

Der skulle gå et lille kvarters tid af anden halvleg, inden der for alvor skete noget, der var værd at skrive hjem om, men så kom de store overskrifter også. EfB’s offensiv fik for alvor sat pres på Mads Toppels mål. Martin Pusic og Robin Söder jagtede bolden, da OB-keeperen forsøgte at cleare den. Presset fik Toppel til at forsøge at ramme en holdkammerat til venstre for målet. Til Toppels store ærgrelse var Pusic dog hurtigst om at opfatte pasningen, hvorefter han lagde den ind til Robin Söder. Skrapheden svigtede i den grad Söder, der bankede bolden op på undersiden af overliggeren, så fynboerne slap med skrækken.

To minutter efter var der ikke hjælp at hente fra træværket. Toppels forsøg på at bokse bolden væk endte hos indskiftede Mohammed Fellah, der tog bolden ned og lagde den til rette for Pusic. Med et hurtigt træk havde Pusic sat sin modstander, så han med en tunnel på Toppel fandt en helt fri Söder, der ikke svigtede på målstregen.

Et egentligt modpres, der kunne have sat sejren over styr, kom aldrig fra gæsterne, selvom der var over et kvarters spil fra Söders scoring til slutfløjtet. EfB hentede derfor fortjent en sikker sejr og tre dejlige point i bundopgøret mod OB.

Af Lars Johansen

nyheder_divider