EfB vandt i Liege

19. sep. 2013

EfB fik et fantastisk resultat i Europa League gruppespillets første kamp. Ude vandt esbjergenserne over belgiske Standard Liege på en sen scoring af Mushaga Bakenga.

De belgiske værter forsøgte fra kampens begyndelse at sætte de blåstribede esbjergensere under pres. Hjemmeholdets pres blev i størstedelen af tilfældene afværget af en stærk EfB-organisation, der langt hen af vejen fik lukket ned for belgiernes forsøg. Frederik Rønnow tog sig flot af de forsøg, der slap igennem bagkæden, men generelt savnede Liege-skytterne træfsikkerhed i kampens indledning.

Første halvlegs hidtidige bedste esbjergensiske afslutning stod Jakob Ankersen for, da han efter knap en halv times spil havde et forsøg fra kanten af feltet; skuddet røg dog over overliggeren. Få minutter før pausen ramte et langskud Kian Hansen, men afretningen tog så meget af afslutningens hastighed, at Frederik Rønnow, der ellers var fanget på det forkerte ben, kunne nå at snuppe bolden. I den modsatte ende måtte en redning på stregen af Liege-anfører Jelle van Damme til for at forhindre Emil Lyng i at bringe EfB i front, da den stærke kantspiller tog et træk ind i banen og afsluttede mod fjerneste stolpe.

Få minutter efter pausen var Michy Batshuayi tæt på at bringe Liege i front. Den hurtige angriber snurrede rundt om sig selv og snød EfB-forsvaret, men afslutningen sad lige i favnen på Frederik Rønnow, så esbjergenserne slap med skrækken. Pape Paté Diouf måtte forlade banen efter knap en times spil, hvor han blev erstattet af Mushaga Bakenga.

Som anden halvleg skred frem kom esbjergenserne frem til flere og bedre chancer. En bolderobring sendte Emil Lyng af sted på venstrekanten. Efter et godt løb lagde Lyng bolden ind i foran målet, hvor Mick van Buren stormede frem og i flyvende stil sendte et hovedstød ind til EfB-føring.

Føringen øgede presset på hjemmeholdet, der nu var tvunget endnu længere frem på banen. Rønnow havde en flot parade, da han forhindrede et Liege-gennembrud i at udligne. Glæden blev kortvarig for Rønnow og co., der minuttet efter måtte se hjemmeholdet udligne. Et hårdt skud fra kanten af feltet med kurs mod fjerneste stolpe var udenfor Rønnows rækkevidde, så Geoffrey Mujangi Bia kunne udligne ti minutter efter van Burens føringsmål.

Udligningen blev fulgt op af et pres mod Rønnows mål, men EfB-keeperen hev et par store redninger frem, så Liege gang på gang blev afvist. Som kampen nærmede sig sin afslutning viste Mushaga Bakenga, at man ikke skal undervurdere de danske pokalmestre. Fire minutter inde i de fem minutters tillægstid erobrede Bakenga bolden tit på hjemmeholdets felt. Bolden endte ved Jakob Ankersen, der satte fart på frem mod feltet, hvorfra han lavede en flot pasning ind til en helt fri Bakenga, der umarkeret kunne score sejresmålet og sikre succes i Europa Leagues første gruppespilskamp.

Af Lars Johansen

nyheder_divider