EfB vandt underholdende opgør i Farum

18. maj. 2015

Efter en underholdende kamp mellem Esbjerg fB og FC Nordsjælland, kunne esbjergenserne gå sejrsrigt fra banen. Emil Lyng scorede sidst i første halvleg, og Hans Henrik Andreasen i starten af anden halvleg. I kampens sidste minutter slog indskiftede Mikkel Vestergaard sejren på plads med scoringen til 3-1.

En chancerig første halvleg mellem FC Nordsjælland og Esbjerg fB blev hurtigt skudt i gang, da Mick van Buren lagde bolden af for Mohammed Fellah, men den unge målmand i Nordsjælland-målet reddede afslutningen.

Hjemmeholdet svarede hurtigt igen, hvor først Joshua John kom igennem i venstre side og sendte bolden ind til Moberg Karlsson, der headede bolden over mål. Kort tid efter fik nordsjællænderne en hjælpende fod, da Michael Jakobsen gled i kunstgræsset, og Gudjon Baldvinsson kom alene med Martin Dúbravka. Her forsøgte islændingen sig med en tværpasning, som Daniel Stenderup dog opsnappede.

På en omstilling kort tid efter sendte Mick van Buren bolden ind til Emil Lyng, der headede tæt forbi mål. Angrebene bølgede frem og tilbage, og kort tid efter slog FC Nordsjælland til på en kontra. Moberg Karlsson løb bag om Jonas Knudsen, og alene med Martin Dúbravka forsøgte han en tværpasning, som dog ikke ramte en medspiller.

I halvlegens sidste minutter orkestrerede Mohammed Fellah en omstilling og sendte bolden videre til Lasse Rise. Rise slog bolden på tværs til Emil Lyng, som trak ind i banen og snød to modstandere, inden han lagde bolden i det lange hjørne.

Anden halvleg var knapt kommet i gang før Emil Lyng igen kom i centrum. Pascal Gregor forsøgte at dække bolden ud til målspark, men Emil Lyng rundede ham og blev hevet ned af Gregor, hvorefter dommeren var nødsaget til at dømme straffespark. Hans Henrik Andreasen eksekverede sikkert og blev dermed Superligaens mest scorende spiller nogensinde, når man ser bort fra angribere.

I kampens sidste minutter pressede hjemmeholdet på for at udligne, og i overtiden lykkedes det dem at pynte på resultatet, da et frispark blev slået ind til Emiliano Marcondes, som headede bolden i mål til 2-1.

Det hjalp dog ikke meget, for få øjeblikke efter udnyttede esbjergenserne en omstilling, og Mick van Buren sendte Casper Nielsen mod den venstre stolpe. Herfra trak han ind i banen og spillede en fri Mikkel Vestergaard, som satte en inderside på bolden og lukkede kampen ved 3-1.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider