EfB vil bevare vinderattituden mod mestrene

22. aug. 2015

Esbjerg fB får brug for al den nyvundne selvtillid fra sæsonens første sejr i seneste weekend over FC Nordsjælland, når de danske mestre fra FC Midtjylland søndag aften gæster Esbjerg.

- Sejren øger troen på egne evner, og jeg har oplevet spillerne mere åbne og med overskud i denne uge. Vi skal have den moral, at vi gør hinanden bedre. Vi har ikke vundet på hjemmebane i denne sæson, og vi skal også foran vores eget publikum turde vise den vilje og attitude, der kendetegnede indsatsen mod Nordsjælland. Det er det, vore tilhængere vil se, siger cheftræner Michael Pedersen.

Fire point i fem kampe gør ingen sensommer, og mod FC Midtjylland bliver man ofte straffet, hvis man bliver trykket tilbage på banen som i faser af kampen i Farum.

- De er gode, de er solide og er ikke så afhængige af flow i spillet, fordi de har mange måder at score mål på. Vi skal tage kampen op på det, Midtjylland er dygtig til, og få vores spil til at fungere i længere perioder. Mod Nordsjælland blev der arbejdet forbilledligt, og forsvaret stod fantastisk godt på indlæg ved at fylde feltet op de rigtige steder og være over nedfaldsbolde. Det gav tryghed. Det glæder mig ligeledes, at de to kanter, Robin Söder og Lasse Rise, oven i en stor defensiv arbejdsindsats lykkedes med så meget offensivt, siger Michael Pedersen.

Han tillægger det ikke den store betydning, at FC Midtjylland torsdag aften spillede en hård kamp mod Premier League-mandskabet Southampton FC. 1-1-resultatet i England må give vinger og kompensere for den fysiske udmattelse efter play-off-kampen til Europa League.

Ryan Johnson Laursen har trænet med truppen i de seneste dage, men er endnu ikke klar til at spille kamp på højt niveau efter sin skade. Truppen er derfor den samme, som besejrede FC Nordsjælland 2-1.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC Midtjylland søndag den 23. august kl. 20.30 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider