EfB vil jagte sensationen mod Fiorentina

19. feb. 2014

Mægtige ACF Fiorentina med en spillertrup til en anslået værdi af 1,3 milliarder kroner mod upåagtede Esbjerg fB. En ulige parring i 1/16-finalen i Europa League, hvor EfB i efteråret skabte store triumfer, men denne gang konfronteres med et mandskab, der er et niveau over den bedste af de hidtidige modstandere. 

- Det ville være forkert at tro, at Fiorentina ikke er dygtigere end os. Skal vi have en chance, skal vi lykkes med at præstere som et kollektiv, og vi skal spille klogt. Det handler dels om at kende egne styrker, og hvad vi ikke kan, dels om at kende modstandernes styrker og gøre det svært for dem at angribe og skabe chancer. Vi skal spille med mindre risiko og ikke forære dem chancer, siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen.

Han forventer ikke, at Fiorentina nødvendigvis ønsker at have bolden meget, men holdet er taktisk svært at forudse og spiller især offensivt variabelt med mange pladsskifter. EfB’s organisation skal være fast, den indbyrdes rollefordeling skal konstant være skarp, og det skal så vidt muligt undgås, at enkeltspillere isoleres med deres modstandere.

Niels Frederiksen ser ikke nogen særlig åbning i, at italienerne er uden adskillige profiler, heriblandt Guiseppe Rossi og Juan Cuadrado, i Esbjerg. Deres afløsere er på et niveau, der ligger langt over de spillere, EfB sædvanligvis møder i Superligaen.

- Fiorentina er store favoritter, men vi har mødt og slået andre gode hold, og vi vil spille vores chancer og vil især på hjemmebane forsøge at drille dem. Den store joker er, at vi ikke har spillet en betydende kamp i to en halv måned. Vi har en bredere trup med mere konkurrence om pladserne end i efteråret, og vi er styrket i forhold til det hold, der hidtil har skabt så gode resultater i Europa League, siger Niels Frederiksen.

EfB har en udnyttet en UEFA-særregel omkring målmænd til at udskifte den skadede Frederik Rønnow med Martin Dúbravka.

EfB spiller 1/16-finale i Europa League, første kamp, mod ACF Fiorentina torsdag den 20. februar kl. 19.00 på Esbjerg Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider