EfB’s A+-træner: Vi kan være stolte

23. Jun. 2015

For femte år i træk blev det til medaljer til EfB i Danmarks bedste rækker for U17- og U19-hold. Det er en enestående bedrift, som vi i talentsektoren kan være stolte af. Efter guld til U19 i fjor, da U17-holdet havde en svær sæson, blev det til bronzemedaljer i såvel U17 Ligaen (Lars Vind) som U19 Ligaen (René Christiansen), og det er meget tilfredsstillende. Trænere nævnt i parentes.

Også de næstbedste hold i U19 og i U17 klarede sig flot, idet U19 (Erik Skau Madsen og Johnny Kragh) vandt U19 2.division, og U17 (Jesper Frederiksen) vandt U17 Vest.

Resultatmæssigt har også de øvrige ungdomshold klaret sig forrygende, idet U16 (Peter Hansen), U15 (Dan Guldager, Casper Lauridsen og Jonas Nim Bakkesen) og U14 (Ole Laursen og Torben Egelund) alle har vundet den højest rangerende række i deres årgang i foråret. Det vidner om et solidt stykke talentarbejde i EfB og i meget høj grad også i de 57 klubber i Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS), som udgør grundstenene i EfB’s talentudvikling. Det samarbejde og de opnåede resultater kan hele regionen være glad for og stolt af.

Ud over de holdmæssige præstationer har vi også i år haft en række EfB-spillere til at repræsentere Danmark i forbindelse med diverse ungdomslandskampe – og samlinger i ind- og udland. Det giver spillerne værdifuld international erfaring, og det skærper dem yderligere at træne og spille med de bedste danske spillere i deres respektive årgange.

De opnåede resultater og de mange landsspillere er imponerende, men endnu mere vigtigt er det, at det fine talentarbejde kaster nogle spillere, der kan indtræde i vores superligatrup, af sig, så vi kontinuerligt kan spille med to til fem spillere af egen avl i vores start-11’er på klubbens bedste hold.

Det er derfor med stor glæde, at jeg kan konstatere, at U-sektoren igen i år har udviklet spillere, der i den kommende sæson indgår i Superligatruppen. Det drejer sig om Marco Lund (forsvarer) og Søren Andreasen (angriber), som begge er fra klubbens succesfulde årgang 1996, der har vundet medaljer (to guld og to bronze) de seneste fire år. Derudover trækkes stortalenterne Daniel Iversen (målmand) og Mathias Kristensen (midtbane) – begge årgang 1997 – op i Superligatruppen et år før tid.

Det er nu op til disse fire spillere at arbejde hårdt, leve professionelt, suge til sig og lære fra trænere og medspillere samt ikke mindst udvise den rette blanding af ydmyghed, tålmodighed, selvtillid, ærgerrighed og fandenivoldskhed til træning og kamp. Det er blandt andre min opgave at hjælpe dem med det, men ansvaret for opgaven med at overbevise de tre trænere i superligateamet er først og fremmest spillernes.

God sommer til alle.

Af Jens Letort, A+-træner

nyheder_divider