EfB’s defensiv på stor opgave i Aalborg

02. maj. 2014

Esbjerg fB møder topholdet AaB efter uafgjorte resultater i de seneste kampe mod de to andre tophold, FC København og FC Midtjylland, og bliver stillet over for den defensivt mest krævende opgave lørdag eftermiddag i Aalborg.

- AaB er det mest livlige af de tre hold, og holdet angriber med rigtig mange spillere. At håndtere så mange offensivt orienterede spillere vil stille os over for den forsvarsmæssigt største udfordring, men det vil også give muligheder den modsatte vej. AaB har lukket flest mål ind af topholdene og spiller med en kalkuleret risiko – uden at spille naivt. Jeg tror ikke, vi kan holde dem fra chancer, men vi vil også selv komme til muligheder, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Han vil følge udfaldet af fredagens kamp mellem de nærmeste forfølgere til den adgangsgivende plads til Europa League-kvalifikation, Randers FC og FC Nordsjælland, med stor interesse.

- Vi vil meget gerne have den femteplads i Superligaen, og det kræver en pæn pointhøst i de resterende fire kampe. Uanset resultatet i Aalborg vil der fortsat være muligheder, men vi går naturligvis efter point - gerne tre, siger Niels Frederiksen.

Jakob Ankersen vender tilbage efter karantæne, og Jerry Lucena afløser Davidson Drobo-Ampem som defensiv gardering. Mikkel Vestergaard og en småskadet Mohammed Fellah er ude af truppen, uden at det vil trække tænderne ud af EfB’s offensiv.

- Angrebskonstellationen med Mushaga Bakenga og Martin Pusic er den mest anvendte og den, vi har fået flest point med, og de to spilleres indbyrdes forståelse og arbejdsdeling er fin. Jeg er meget tilfreds med deres samarbejde, siger Niels Frederiksen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod AaB lørdag den 3. maj kl. 17.00 på Nordjyske Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider