EfB’s unge storsejrede i pokalen

26. sep. 2013

Esbjerg fB trådte i dag ind i DBU Pokalen mod Serie 1-holdet Aalborg Chang. Her var det nogle unge og sultne spillere, der ville vise Niels Frederiksen hvad de står for. Dette fik de høj grad vist og kunne derfor tage fra Aalborg med en sejr på 7-1 i bagagen.

EfB startede for fuldt drøn og viste stor gejst og afslutningsvillighed. Der var heller ikke spillet mange minutter før Jeppe Brinch trak ind i banen fra sin position som venstreback og stak bolden til Mushaga Bakenga. Han sparkede sikkert bolden i det lange hjørne og bragte vestjyderne foran med 1-0.

Et kvarter efter spillede en ærgerrig Casper Nielsen Jeppe Brinch i dybden. Han lavede en tværpasning ind mod Mushaga Bakenga, der prikkede bolden i mål.

Kort tid efter lagde samme Mushaga Bakenga bolden af til Martin Bergvold, der afsluttede mod det lange hjørne. Målmanden tog den i første omgang men var chanceløs, da Jesper Rasmussen fulgte op på returen.

Kort inden pausen blev også Jesper Rasmussen dobbeltmålscorer, da Jakob Andreasen serverede bolden for ham, hvorefter Rasmussen rundede en fremadstormende aalborgenser og sparkede bolden i mål til 4-0.

Kort inde i anden halvleg opstod der en smule spænding i kampen, da dommeren dømte straffespark til Aalborg Chang, efter en aalborgenser blev væltet i feltet. På det efterfølgende straffespark scorede Morten Borregaard sikkert på en chanceløs Jeppe Højbjerg.

Ti minutter efter kom EfB tilbage på sporet, da Ryan Laursen sendte bolden ind til Søren Andreasen. Han afsluttede på stolpen, men Jakob Andreasen var klar på returen og scorede sikkert.

I kampens sidste ti minutter udbyggede EfB føringen yderligere. Først da Jonas G. Hansen vendte på sin modstander og sparkede bolden i mål, og efterfølgende da Søren Andreasen satte et flot punktum på kampen, ved at heade bolden i mål efter et indlæg fra Jeppe Brinch.

- Spillerne går ud og leverer en fin præstation. Modstanderne kæmpede alt hvad de kunne, men der var selvfølgelig niveauforskel. Det viser at vi har en masse dygtige spillere med et stort potentiale, sagde Niels Frederiksen efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider