En flot første halvleg var ikke nok mod OB

30. Nov. 2015

En flot første halvleg, hvor OB blev holdt fra chancer, og Nicki Bille scorede, blev ikke fuldt op i anden halvleg, hvor Rasmus Festersen udlignede i halvlegens indledning, og Rasmus Falk dybt inde i kampens tillægstid sikrede hjemmeholdet sejren.

Jeppe Andersen var tilbage i startopstillingen for Esbjerg fB, der til aften var draget til Odense for at duellere i Alka Superliga. Esbjergenserne startede kampen noget afventende, men holdt bolden i egne rækker og formåede samtidigt at holde hjemmeholdet fra chancer.

Dette gav pote halvvejs inde i første halvleg, da Jerry Lucena fra midten af banen slog bolden ind mod Bjørn Paulsen, der gik i duel om bolden. Bolden blev clearet i fødderne på Leon Jessen, der flugtede den mod mål. Nicki Bille satte foden på afslutningen og rettede bolden i mål til 0-1.

Esbjergenserne fastholdt presset, og først i tillægstiden af første halvleg fik OB sin første afslutning, da Rasmus Festersen sendte bolden et stykke forbi mål. Anderledes skarp var Festersen i indledningen af anden halvleg, da Rasmus Festersen vendte spillet fra venstre til Mikkel Desler i højre. Desler slog bolden indover til selvsamme Festersen, der fra området ved den bagerste stolpe headede bolden i mål og udlignede.

Esbjergenserne forsøgte at svare igen, da Nicki Bille sendte Mick van Buren i dybden på en omstilling. Efter en 1-2 mellem angrebsparret endte bolden ved Mick van Buren, der dog blev tacklet i skudøjeblikket. Bolden havnede ved Robin Söder, der forsøgte sig udefra, men målmanden reddede afslutningen.

I kampens sidste minutter begik Michael Almebäck et frispark ved kanten af feltet på Rasmus Festersen. Det medførte en advarsel fra dommeren, og Michael Almebäck har dermed karantæne i årets sidste kamp mod SønderjyskE.

Tre minutter inde i kampens tillægstid blev ondt værre, da Rasmus Falk blev spillet i dybden. Efter lidt bandespil med Rasmus Festersen kom den fynske tekniker alene med Martin Dúbravka. Her løftede han bolden over målmanden og gav esbjergenserne en forfærdelig afslutning på kampen, der endte 2-1 til OB.

- Jeg tror, at alle synes, vi havde leveret en god indsats, og det synes jeg i den grad også. Første halvleg er rigtig, rigtig god, og der får vi trykket OB højt oppe på banen. Men det kostede også en masse løbekrafter, og det gjorde så også, at de brød igennem til sidst, sagde Jonas Dal.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider