En god halvleg var ikke nok for EfB

16. maj. 2016

En god første halvleg, hvor først Kevin Mensah og siden Mick van Buren bragte hjemmeholdet foran, var ikke nok for de hårdtprøvede esbjergensere, der i anden halvleg måtte se det gæstende Brøndbyhold score tre mål i kampens sidste halve time.

Kampen startede godt for esbjergenserne, og kampens første chance medførte også kampens første scoring, da Nikolaj Hagelskjær stak bolden til Kevin Mensah på højrekanten. Mensah snød Jesper Juelsgård med en skudfinte med højrebenet, inden han alene med Frederik Rønnow sparkede bolden i mål med venstrebenet.

Scoringen gav selvtillid blandt esbjergenserne, og kort tid efter spillede dagens anfører, Casper Nielsen, bolden ud til Nikolaj Hagelskjær på højrekanten. Han slog bolden indover til Mick van Buren, der headede mod mål, men målmanden reddede hovedstødet.

Kort tid efter var hollænderen dog endnu skarpere, da han modtog en høj bold frem i banen. Han skærmede sin oppasser og fik bolden med sig. Herfra driblede han på tværs af banen forbi fire forsvarsspillere, inden han lagde bolden i mål ved den nærmeste stolpe.

I slutningen af første halvleg begik Jeppe Andersen frispark på kanten af feltet og modtog en advarsel. Johan Larsson tog sig af frisparket, og han sparkede det på stolpen, og gav dermed esbjergenserne en advarsel på, hvad der ventede dem i anden halvleg.

Halvvejs inde i anden halvleg endte en dårlig clearing fra Jesper Lauridsen ved Kamil Wilczek, der afslutter mod mål, men Jeppe Højbjerg reddede skuddet. Teemu Pukki udnyttede dog sin position på kanten af offside og sparkede returen i det tomme mål.

Få minutter efter fordoblede finnen Brøndbys målscorer, da et frispark fra Johan Larsson blev slået ved den bagerste stolpe. Her dukkede Teemu Pukki op og fik prikket bolden i mål med skulderen til 2-2. I kampens allersidste minutter blev esbjergensernes mareridt fuldendt, da et hjørnespark endte ved Johan Larsson, der headede bolden i mål til slutresultatet 2-3.

- Jeg synes, at der er mange flere ting at tage med herfra, end der var fra kampen mod AGF. Egentlig synes jeg, at vi spiller en god første halvleg med to fantastiske mål, og det havde jeg håbet, at vi kunne holde fast på i anden halvleg, sagde Jonas Dal efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider