En sejr over mestrene vil sende EfB til vejrs

01. mar. 2015

SønderjyskE og Hobro meldte sig med sejre i spillerundens tidlige kampe ind i det tætte midterfelt i Alka Superliga, som Esbjerg fB også ønsker at tilhøre. Især Hobros sejr over FC Nordsjælland tilfører forårets første hjemmekamp, mandagens opgør mod mestrene fra AaB, yderligere et perspektiv for EfB.

- En sejr kan virkelig rykke os i tabellen. Det bliver en svær, men ikke uløselig opgave mod et godt fodboldhold, der ikke primært lever på fysikken. Vi står meget godt til AaB, og jeg forventer en jævnbyrdig kamp, siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen.

Han konstaterer, at ingen af forårets kampe i Superligaen frem til søndag eftermiddag er endt uafgjort, og at en sejr over AaB vil sende EfB op på femtepladsen med komfortabel afstand til bunden.

Forårspremieren i Silkeborg blev afgjort af tre angribermål, hvilket glæder Niels Frederiksen, og han er lige så tilfreds med de spillemæssige konturer, der tegnede sig, når EfB var bedst.

- Det primære var, at vi var relativt gode med bolden, og at der var god variation i vores offensive spil. Vi vekslede mellem at spille dybt og føre bolden frem over kanterne. Vi så også eksempler på, at vi erobrede bolde gode steder på banen med henblik på at skabe chancer. I forhold til tidligere mangler vi fysik oppe foran. Men som træner har jeg altid syntes, at en fysisk stærk spiller er nemmere at håndtere end spillere, der kan alt det andet, siger Niels Frederiksen.

Han råder over endnu et offensivt trumfkort i kampen mod AaB, idet Kevin Mensah er med i truppen og har chance for debut i EfB-trøjen. Derimod er Mikkel Vestergaard ude med et overstrakt knæ. Magnus Lekven er tilbage efter karantæne mod Silkeborg IF.

- Vi leverede godt i Silkeborg, og nu skal vi vise, at vi også kan gøre det mod Aalborg, siger Niels Frederiksen.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod AaB mandag den 2. marts kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider