Er du klar til alle EfB’s finalekampe?

15. mar. 2017

Inden længe bevæger de danske superligaklubber sig ud i et terræn, de aldrig tidligere har bevæget sig i, et slutspil om medaljer og om at undgå nedrykning. For Esbjerg fB slutter grundspillet i Alka Superliga søndag med en hjemmekamp mod et af de øvrige hold, der kommer til at slås mod nedrykning, AC Horsens. Opgøret på Blue Water Arena vil give en forsmag på, hvad der venter.

EfB’s cheftræner, Lars Lungi Sørensen, ser frem mod kampen mod Horsens og det efterfølgende kvalifikationsspil med ekstraordinær spænding.

- Nu er det slut med at kigge på, om andre klubber kan hjælpe os, og at vi kan få så og så mange point. Vi er overladt til os selv, og hver kamp bliver en finale, hvor det kan gælde liv eller død, siger Lars Lungi Sørensen.

Han medgiver, at den største spænding inden sidste spillerunde, hvor alle kampe spilles søndag kl. 17.00, vil samle sig om de tre-fire hold, der er impliceret i kampen om den sidste plads i mesterskabsspillet. Men hurtigt derefter vil spændingen flytte ned blandt de otte nederste hold, der inddeles i to puljer og først og fremmest skal spille om at undgå de to sidste pladser i puljen.

- Det bliver frem for alt spændende, det bliver anderledes, og det gælder om at være mentalt på hele tiden. Karantæner og skader kan også blive afgørende. Lige meget hvem vi skal møde af de andre klubber, vil det ikke være rart at have to-tre vigtige spillere ude, siger Lars Lungi Sørensen.

Før sidste kamp mod Horsens ligger det fast, at EfB slutter grundspillet på en af de tre nederste pladser. Ingen kan med sikkerhed sige, om modstanderne bliver nummer 7, 10 og 11 i grundspillet eller nummer 8, 9 og 12 eller 13. Uanset hvordan konstellationen bliver i puljen, vil der skulle hentes et antal point for at nå op på en frelsende andenplads.

Kampen mod AC Horsens betragtes både af trænerstaben og spillertruppen som den første finale, der i tilfælde af sejr vil give et bedre udgangspunkt forud for kampene om de 18 point, der er at spille om i kvalifikationsspillet.

Flere klubber melder om særlig stor tilskuerinteresse forud for de afgørende kampe i sidste spillerunde, og Lars Lungi Sørensen håber, at også EfB’s hjemmepublikum er ved at være i finalemode.

- Det er altid en fordel at spille for pænt fyldte tribuner, og vi vil være glade, hvis EfB-tilhængerne vil komme og give os en hånd. Vær sikker på, at spillerne kan mærke, hvis der er grøde og larm blandt fans i stemningsafsnittet, og de øvrige tilskuere må også gerne markere sig, siger EB-cheftræneren.

Du kan købe billetter til kampen i Alka Superliga mellem EfB og AC Horsens søndag kl. 17.00 på Blue Water Arena på billet.efb.dk. Husk at du kan spare 20 kr. på den ordinære billetpris ved at købe senest 48 timer før kampstart.

Af Frede Madsen

nyheder_divider