Erfaren EfB-trup skal kunne klare Lindholm

22. sep. 2014

Omstændighederne er anderledes, end da Esbjerg fB for et år siden mødte serie 1-holdet Aalborg Chang i første kamp i DBU Pokalen. Dengang var klubben med i tre turneringer, og et hold præget af reserver og U19-spillere blev sendt til Aalborg.

Når EfB tirsdag eftermiddag tager turen over Limfjorden til Nørresundby for at møde endnu et Aalborg-mandskab, Lindholm IF, vil det være med en flok sultne spillere, der vil vise deres værd for at komme i betragtning til superligaholdet. Flere af profilerne sidder over, nogle med småskavanker, andre for at skåne dem inden kampen mod Brøndby IF søndag.

- Vi går efter at nå så langt som muligt i pokalturneringen. Lindholm ligger i toppen af Danmarksserien og har slået nedrykkere fra 2. division. Men der er tre rækkers forskel, og vi skal være i stand til at vinde med den erfarne trup, vi stiller med, siger assistenttræner Michael Mex Pedersen.

Lindholm optrådte som pokaldræbere i første runde af DBU Pokalen, da holdet vandt over Thisted FC fra 2. division Vest. Efter 1-1 i ordinær spilletid førte favoritterne med 3-1 i omkampen, men Lindholm kæmpede sig tilbage og udlignede til 3-3 på et straffespark i det 120. minut. I straffesparkskonkurrencen udnyttede holdet alle forsøg og vandt sammenlagt 7-5.

Den nye cheftræner, Henrik Pedersen, sætter liden til, at især de erfarne kræfter kan holde hovederne kolde i, hvad der betegnes som ”den største sportslige udfordring i LIF’s snart 80-årige historie”. Det er den stærke målmand, Thomas Nielsen, forsvarerne Joakim Sand og Jacob Hørbye samt topscorer Micky Malling. Lindholm vandt senest 4-1 over Viby og kampen forinden 1-0 ude over nedrykkerne fra Aarhus Fremad.

Kampen i anden runde af DBU Pokalen mod Lindholm IF spilles tirsdag den 23. september kl. 16.30 på Lindholm Høje Stadion.

Af Frede Madsen

nyheder_divider