Esbjerg fB – Brøndby IF version 2.0

25. okt. 2014

Andet afsnit af efterårets drama i to dele mellem Esbjerg fB og Brøndby IF kan blive endnu mere medrivende og intenst end det første for mindre end en måned siden, som bød på topunderholdning og fremstår som sæsonens hidtil bedste kamp på Blue Water Arena. I hvert fald bedømt på holdenes formkurve siden. 

- Pilene peger den rigtige vej for begge hold. Brøndby har forbedret sig offensivt med spillernes indbyrdes forståelse, kombinationer og fart på den sidste tredjedel af banen. Om os selv vil jeg fastholde, at vi i de tidligere kampe ikke har været så ringe, men vi har på det seneste øget tempoet og fået mere gang i omstillinger og genpres. Jeg tror igen på en åben og lige kamp med masser af angreb og afslutninger, siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen.

I 2-2-opgøret 28. september nåede begge mandskaber, hvad der på det tidspunkt var topniveauet i denne sæson, men de har bygget oven på siden. Senest udraderede Brøndby FC Vestsjælland med 5-0, og EfB vandt sæsonens anden sejr med 2-0 over OB.

- Vi er ikke i mål og har endnu ikke spillet op til vores absolutte maksimum, men vi er begyndt at genfinde længere gode perioder i kampene. Målet er, at vi skal vinde kampe nogle kampe, ikke tabe de øvrige og vise kontinuitet i præstationerne. En sejr vil rykke på pointkontoen, og tre point mod Brøndby vil være anderledes end sejrene over FC Vestsjælland og OB. Det vil give et ekstra boost, siger Niels Frederiksen.

Jonas Knudsen er tilbage efter at have afsonet karantæne og skubber Jens Berthel Askou ud af truppen. Det åbner for et valg mellem Eddi Gomes og Daniel Stenderup ved siden af Michael Jakobsen i midterforsvaret.

- Vi får noget forskelligt og må give afkald på noget andet, uanset hvem vi spiller med. Eddi er hurtig, fysisk stærk og aggressiv, og Daniel er mere rolig og balanceret i sit forsvarsspil. Vi sætter pris på begge og de kvaliteter, de har, siger Niels Frederiksen.

Heller ikke tilskuertallet ventes at skuffe i forhold til de 10.650, der overværede sæsonens første opgør mod Agger, Kahlenberg og Pukki. I pænt efterårsvejr forventer EfB atter et femcifret tilskuertal, og en række aktiviteter før kampen og i pausen skal bidrage til at løfte stemningen yderligere.

EfB spiller kampen i Superligaen mod Brøndby IF søndag den 26. oktober kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider