Esbjerg fB skal bevare stabilitet i uberegnelig liga

23. mar. 2014

Esbjerg fB topper forårets formbarometer med 10 point i fire kampe, men sover alligevel med støvlerne på i forhold til bunden af Superligaen, som med Viborg FF’s sejr på Vestsjælland er rykket nærmere. Samtidig spiller EfB for anden kamp i træk et opgør om placeringerne i top seks, når klubben mandag aften gæster Aarhus.

EfB-cheftræner Niels Frederiksen er af medier flere gange blevet bedt om at aflive nedrykningsspøgelset efter den gode start på foråret, og hver gang har han kategorisk nægtet at afskrive risikoen for at rykke ned.

- Det eneste, man kan være sikker på, er, at hvis man er sikker på noget, så tager man fejl. Denne superliga er helt uberegnelig. Vi skal ud og have vores egne point og have fokus på den næste kamp. Så må vi se, hvor langt det rækker, siger Niels Frederiksen.

Han løber dog ikke fra, at hans eget mandskab har været et af de mest stabile elementer i Superligaen i 2014. Foruden EfB er kun AaB og Brøndby IF ubesejrede i år.

- Vi har mødt fire vidt forskellige modstandere og er lykkedes med forskellige ting mod dem. Fælles for vores præstationer har været, at vi har været dominerende på bolden i kraft af energi og aggressivitet, og det skal vi holde fast i, siger Niels Frederiksen.

Mandagens modstander, AGF, har med sejre over SønderjyskE og senest 3-1 over Randers FC lagt luft til bunden, men kan ligesom EfB ikke vide sig sikker på pladsen i den øverste halvdel.

- AGF har været noget svingende, men den fantastiske præstation i Randers, hvor holdet i undertal hev en sejr hjem, må have givet moral og tro til de kommende kampe. Holdet har gode offensive spillere, fine kanter og har i Casper Sloth en rigtig dygtig spiller, siger Niels Frederiksen.

EfB må undvære en muskelskadet Emil Lyng, hvorimod Jesper Rasmussen er klar efter en tilsvarende skade. Jerry Lucena er også tilbage i en 19-mandstrup, og Casper Nielsen glider ud.

AGF - EfB, mandag den 24. marts kl. 19.00 på NRGi Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider